Hlavní obsah

V Rostocku se zlobí: gól padl po skončení poločasu

Běží nastavení prvního poločasu nedělního bundesligového souboje Hannoveru s Rostockem, když hlavička Mohammada Idrissoua končí v síti hostující Hansy. Nic nezvyklého, ovšem funkcionáři Rostocku se domnívají, že gól padl až poté, co rozhodčí odpískal konec poločasu. V Rostocku se zlobí a už podali proti výsledku (1:3) protest.

Článek

Otázkou je, jestli jim to bude něco platné. Pro podobný případ totiž existuje precedens z roku 1997, kdy problém vznikl v utkání Mnichova 1860 a Karlsruhe. To tehdy skončilo remízou 2:2 a mnichovský tým podal protest proti uznání druhého gólu soupeře se stejným odůvodněním: tedy, že padl až po hvizdu sudího. Domácí federace pak nejdříve nařídila utkání opakovat, ale pod tlakem Mezinárodní fotbalové federace FIFA rozhodla zachovat původní výsledek.

Každopádně, i tentokrát nad případem německá fotbalová federace zasedne. Projednávat se bude dnes.

Bývalá francouzská jednička trénuje v Birminghamu

Francouzský fotbalový brankář Bernard Lama v pondělí trénoval s prvoligovými hráči Birminghamu City. Trenér klubu Steve Bruce musí urychleně hledat náhradu za zraněnou brankářskou jedničku Nika Vaesena, který by měl být mimo hru až šest měsíců. Bruce však vzápětí dodal, že vůbec není jisté, zda Lama v Birminghamu opravdu zůstane. Lama chytal naposledy před třemi lety v Rennes.

Osmatřicetiletý Francouz patřil v polovině devadesátých let mezi nejlepší gólmany světa a byl neohroženou brankářskou jedničkou francouzské reprezentace. Lama, který svá nejlepší léta strávil v Paris St. Germain, stál v brance Francie například v penaltovém rozstřelu proti České republice na evropském šampionátu v Anglii (1996). Extravagantní brankář byl během své bohaté kariéry trestán také za kouření marihuany.

Sunderland vyhodil trenérskou dvojici

Vedení fotbalistů Sunderlandu propustilo z funkce trenéra Howarda Wilkinsona. Oznámili to v pondělí zástupci posledního celku tabulky anglické Premier League. "Vedení se rozhodlo, že v zájmu klubu a fanoušků s okamžitou platností odvolává trenérskou dvojici," píše se v oficiálním prohlášení Sunderlandu. Vyhazov tak dostal také asistent Steve Cotterill.

Wilkinson převzal tým loni v říjnu po Peteru Reidovi, ale pod jeho vedením se tým ze spodních pater tabulky nevyhrabal. V letošní sezoně má Sunderland na svém kontě pouze dvě vítězství z 20 zápasů.

Nový kouč by měl být znám před nedělním domácím klíčovým zápasem proti Boltonu Wanderers.

Reklama

Související témata: