Hlavní obsah

Slavia vzala rošády dost vážně

PRAHA

To je změn, až z toho jde hlava kolem. Na hřišti i v zákulisí. Fanoušci fotbalové Slavie se snad ani nestačí divit. A po skvostném ligovém výkonu v pondělí večer s Brnem, v němž Pražané soupeře roznesli 3:0 díky gólům Gedeona, Latky a Fořta, mohou zvolat: "Jen tak dál!" Co se v klubu děje?

Foto: Slavia.cz

Slavisté se po porážce v Tbilisi vzpamatovali.

Článek

První věc: Trenér Josef Csaplár po ostudném vyřazení z Poháru UEFA s gruzínským Dinamem Tbilisi nemluvil do větru, když pronesl, že nastanou radikální kroky. Přišla čistka kádru. Trojice Karel Kratochvíl, Martin Lukeš a David Kalivoda už sešívaný dres neoblékne. "Sbohem," bylo jim řečeno jen pár hodin před koncem přestupního termínu. "Momentálně na Slavii prostě nemají. Časem se třeba mohou vrátit. Takový Lukeš, to je strašně hodný kluk, vynikající hráč, ale prostě neuměl stabilizovat formu," pronesl Csaplár.

Druhá věc: Trenér by rád najel na anglický model. O co jde? Pracovat jako kouč a zároveň se částečně podílet na přestupové politice klubu. "Zjednodušeně řečeno trenér a manažer v jednom," nastínil Csaplár. Rezolutně však odmítl, že by šel po krku sportovnímu manažerovi Josefu Jinochovi. "Nikomu nebodám kudlu do zad. Pravděpodobnější je, že zítra nevyjde slunce," dodal emotivně.

Třetí věc: Z Dynama Moskva tým posilují záložníci Martin Zbončák a Stanislav Vlček. "Jediným problémem je, že delší dobu nehráli, ale měsíc jsem je do Ruska řídil přes telefon. Chci oba okamžitě zapracovat do kádru," řekl Csaplár.

Čtvrtá věc: Rok nehrál záložník Patrik Gedeon pořádně fotbal. Teď je zpět a hned zářil. 21. srpna loňského roku si zranil koleno v utkání s Jabloncem. "A od té doby jsem si ,zdravý' fotbal nezahrál. Přitom tenkrát jsem si myslel, že budu mimo hru jen tři týdny," pravil Gedeon, s Brnem nejlepší ze slávistů na hřišti. "Jdeme nahoru, škoda, že přichází reprezentační pauza. Snad takto budeme hrát pokaždé."

Reklama

Související témata: