Hlavní obsah

Sparta drží vedení, Baník stále hledá tvář

PRAHA

Páté kolo Gambrinus ligy změnu vedoucího týmu tabulky nepřineslo a tak českou nejvyšší fotbalovou soutěž od čtvrtého kola vede Sparta se 13 body. Mistrovský Baník stále hledá tvář a především formu, po pátém kole mu patří 5. místo za 8 bodů.

Foto: Slavia.cz/M.Malý - více fotografií

DEFAULT TITLE

Článek

Letošní ročník pro tyto dva týmy začal zcela opačně. Zatímco Spartě touto dobou v loňském ročníku patřilo páté místo, Baník se usídlil na první příčce, na které vydržel až do konce ligy. Soutěž je ve svém počátku a tak není zdaleka nic ztraceno, ale od Ostravy by to chtělo jistější výkony.

Možná se jich dočkáme po příchodu Martina Lukeše. Staronová tvář, která se do klubu vrátila po ročním působení ze Slavie, po přestávce utkání s Blšany nahradila Papadopulose a zajistila vítězný gól domácích.

Slavia zachraňovala čest

Nepřesvědčivý výkon především v prvním poločase předvedla Slavia v Mladé Boleslavi. Trenér Csaplár se nechal slyšet, že to byl přímo ostudný výkon. Nováček ligy sešívaným pěkně zatápěl a po první půli dokonce vedl gólem Bednáře.

Pražané měli štěstí, že zkušenosti Boleslavi s nejvyšší soutěží jsou omezené na čtyři letošní kola. Domácí měli totiž spoustu vyslovených šancí, při jejichž dotažení do konce právě zkušenosti velice chyběly. Čest a s ohledem na vývoj utkání cenný bod Slavii zachránil až Piták v 67. minutě.

Páté kolo dohrává v pondělí Liberec ve Zlíně. Přímo utkání vysílá televize Prima.

Nejvyšší soutěž fotbalistů pokračuje od soboty 18. září do pondělí 20. září zápasy 6. kola. Tradiční televizní duel na TV Nova nebude tentokrát v sobotu, ale až v neděli a představí se v něm Liberec se Spartou. Kolo tak odstartuje na teplických Stínadlech, kam míří tým Slovácka, a skončí v pondělí až pozdě večer ve Zlíně, kde hraje Olomouc.

Program 6. kola
sobota 18. září
Teplice vs. Slovácko 17:00 hod.
Opava vs Jablonec 20:00 hod.
Slavia vs. Drnovice 20:00 hod.
Č. Budějovice vs. Brno 20:00 hod.
neděle 19. září
Liberec vs. Sparta 14:45 hod. (přímo vysílá TV Nova)
Blšany vs. Ml. Boleslav 17:00 hod.
pondělí 20. září
Příbram vs. Ostrava 16:40 hod.(přímo vysílá TV Prima)
Zlín vs. Olomouc 20:00 hod.

Reklama