Hlavní obsah

Sparta v poslední minutě udolala Liberec

LIBEREC

Minutu před koncem rozhodl duel mezi fotbalisty Liberce a pražskou Spartou útočník Tomáš Jun. Hlavičkou zajistil Spartě těsné vítězství 1:0. Sparťané díky další výhře zvýšili svůj náskok v čele tabulky na tři body, soupeř zůstal na pátém místě a ztrácí na první pozici již sedm bodů.

Článek

Už ve třetí minutě mohl Pospíšil rozšířit svou podzimní střeleckou bilanci, ale v prvním souboji s brankářem Blažkem neuspěl. Sparťané úvod trochu zaspali, ale už po čtvrthodině se začala hra přelévat více na domácí polovinu.

Hosté, vedení po dlouhé době znovu svým kapitánem Poborským, si brzy díky přízemní kombinační hře začali vytvářet příjemné střelecké možnosti v okolí šestnáctky. Poprvé se Slovan musel strachovat v 16. minutě, kdy se vřítil do blízkosti Hauzrovy branky Šimák, ovšem nemířil přesně; nastartoval tak nicméně celou sérii střeleckých pokusů svého týmu, které mířily mimo, nebo do náruče připraveného Hauzra.

Domácí sice měli míč na svých kopačkách méně často, ale k pasivní hře se donutit nenechali. Spolehlivý Kováč ale dokázal většinu akcí odvrátit a v dalších případech byl na místě Blažek. Ten uspěl při Papouškových střelách a před Kiselem dokázal zasáhnout i pomocí odvážného skluzu.

Slovan přidal na ofenzivní síle po přestávce, kdy se hra oboustranně přitvrdila. Možná i proto ubylo dramatických okamžiků před brankami. Dvakrát se v krátkém čase po hodině hry mohli dostat do velkých šancí hráči Liberce, ale pokaždé jim v tom díky předvídavosti zabránil brankář Blažek.

Rozhodnutí přišlo v 89. minutě: vysílení domácí nadvakrát nechali odcentrovat nekrytého Urbánka, na jehož centr naskočil Jun a zblízka trefil svým barvám další výhru. Slovan se sice v hektickém závěru ještě dožadoval penalty, ale body nazpět už nezískal.

Slovan Liberec - Sparta Praha 0:1 (0:0)
Branka: 89. JunRozhodčí: Puček - Tulinger, Filgas. ŽK: Hodúr, Šinglár - PerglDiváci: 6880
Liberec: Hauzr - Šinglár, Valachovič (70. Broschinský), Lukáš, Hamouz - Kisel, Hodúr (71. Košťál), Polák, Papoušek - Pospíšil, Slepička (80. Němec). Trenéři: Griga a Lavička.
Sparta: Blažek - Pergl (65. Petráš), Homola, Kováč, Čech - Poborský, Voříšek, Šimák (65. Herzán), Urbánek - Pacanda (90. Meduna), Jun.Trenér: Straka.

Blšany mají první vítězství

Fotbalisté Blšan se po pětizápasovém čekání dočkali první letošní výhry. Svěřenci trenéra Michala Bílka na domácí půdě zdolali ligového nováčka z Mladé Boleslavi 2:0 díky brankám Zelenky a střídajícího Devátého. Mladá Boleslav tak stále čeká na první body ze soupeřova hřiště.

Chmelaře v podprůměrném utkání za vítězstvím nasměroval Zelenkův gól ze 16. minuty, ale hosté po něm cítili křivdu. Po Zachariášově pasu na pravé straně se kolem zraněného Gáby prohnal Zelenka a nekompromisní ranou pod břevno svým druhým letošním gólem nedal brankáři Millerovi šanci zasáhnout. Hosté marně reklamovali Gábovo zranění a takový gól pro ně měl při Světovém dnu fair play zvláště trpkou příchuť.

Zápas dostal spád až po přestávce. Už tři minuty po poločase se v tísni neprosadil domácí Šelicha a hosté vzápětí na druhé straně promarnili jedinečnou možnost na vyrovnání. Střídající Sedláček totiž po Čuprově přiťuknutí mířil z malého vápna vysoko nad Chvalovského branku.

Hosté byli v koncovce bezzubí a Blšanští je definitivně ztrestali čtyři minuty před koncem. Hostující kapitán Wozniak na polovině zaváhal, střídající záložník Devátý mu míč vypíchl a po dlouhém sólu a kličce brankáři Millerovi s přehledem zpečetil první letošní vítězství blšanského týmu.

Blšany - Mladá Boleslav 2:0 (1:0)
Branky: 16. Zelenka, 86. Devátý.Rozhodčí: Jára - Zlámal, Lhoták. ŽK: Pleško - Wozniak, Volešák, Rojka, ŠvejdíkDiváci: 2023
Blšany: Chvalovský - Zachariáš, Müller, Šourek - Polodna (87. Michal), Bílek, Vorel (83. Sýkora), Šelicha, Pleško - Zelenka, Pešír (76. Devátý). Trenér: Bílek.
Mladá Boleslav: Miller - Krátký, Švejdík, Wozniak, Palát (80. Cigánek) - Jarolím, Volešák, Gába, Pecka (46. Sedláček), Čupr (66. Čáp) - Rojka. Trenéři: Bokša, Zajíc.

Reklama

Související témata: