Hlavní obsah

Boleslav žádá kontumaci zápasu v Blšanech

MLADÁ BOLESLAV

Vedení fotbalové Mladé Boleslavi podává protest proti výkonu hlavního rozhodčího Jaroslava Járy i jeho asistenta Luďka Lhotáka v nedělním utkání šestého ligového kola na hřišti Chmelu Blšany. Podle vedení středočeského klubu oba jmenovaní hrubým způsobem ovlivnili výsledek zápasu, v němž domácí vyhráli 2:0.

Článek

Prvoligového nováčka nejvíce rozčílila situace z 16. minuty utkání, kdy domácí útočník Luděk Zelenka vstřelil úvodní gól ve chvíli, kdy na hřišti ležel zraněný mladoboleslavský záložník Gába. Domácí fotbalisté oponovali tím, že jejich soupeř sám hru nepřerušil během Gábova zranění a dokonce se dostal do velké šance.

Mladoboleslavský kouč Luděk Zajíc upozornil, že branka odporovala duchu fair play paradoxně v den, který měl být po celém světě férové hře zasvěcen. "Naši hráči nevěděli, co se děje za jejich zády, když měli míč v držení. Gól měl do fair play hodně daleko," rozčiloval se Zajíc na pozápasové tiskové konferenci a jehož stížnost se svezla i na Járovu hlavu, který prý coby zkušený arbitr měl takové situaci předejít.

Domácí naopak viděli prvotní chybu na straně soupeře. "Míč měli zakopnout už hosté, kteří dobře věděli, že Gába leží na zemi. Kdyby moji hráči míč zakopli do autu, tak bych jim za to vynadal," kontroval blšanský trenér Michal Bílek.

Proč se hrálo bez osvětlení?

Slovní přestřelkou z tiskové konference případ neskončil a Mladoboleslavští požadují kontumaci výsledku utkání ve prospěch svého mužstva na základě soutěžního řádu. "Při střetnutí došlo k porušení hned několika článků, které jasně stanovují podmínky, za kterých musí být zápas uskutečněn," stojí v prohlášení, které ČTK poskytl sportovní ředitel středočeského klubu Zdeněk Kudela. Podle boleslavských funkcionářů bylo dosaženo výsledku způsobem, který odporuje principu poctivého sportovního soutěžení.

Středočeši si nestěžují jen na situaci ze 16. minuty. Vadí jim rovněž, že se závěr zápasu dohrával bez umělého osvětlení, ačkoliv při výkopu v 17:00 je v řádech jeho zapnutí stanoveno. "V článku 32 soutěžního řádu je jasně řečeno, že se za umělého osvětlení hrát mělo," praví se v prohlášení.

Reklama

Související témata: