Hlavní obsah

Příbramské prý zařízl rozhodčí Beneš

Karel FeltPrávo

Zatímco hráči Baníku se po utkání v Příbrami dělili o radost ze tří bodů se svými fanoušky, z úst domácích padala při odchodu ze hřiště ostrá slova. "Takovej zářez! Do toho dáváme peníze," křičel jeden z příbramských manažerů Jozef Kopačka. Nevěřícně kroutili hlavami i hráči, jejichž slova byla většinou nepublikovatelná.

Článek

Trenér Příbrami František Kopač přišel na tiskovou konferenci padesát minut po utkání rozpálený doběla. Situaci před prvním trestným kopem viděl jako Čížkovo prorážení, ale kopal se trestný kop za faul Máchy a Bystroň se hlavou nemýlil. "Měli jsme špatně postavené hráče," konstatoval brankář domácích Radek Sňozík. "Mířil jsem přes prvního domácího hráče do prostoru, kde měl být a byl někdo z našich," dodal Martin Čížek.

Druhý gól byl podle Kopače normálním soubojem Máchy s Bystroněm, rozhodně ne faulem, což potvrdilo i video. Přesto hosté kopali další standardní situaci a Čížek se trefil jako zamlada... "Lička přeskočil míč, takhle jsem to chtěl trefit," říkal spokojený hrdina zápasu. "S tím se nedalo nic dělat," rozhodil rukama Sňozík.

Kopač: Buď to byl úmysl, nebo to neumí

František Kopač si však nebral servítky... "Bylo to hrubé ovlivnění zápasu. Tohle nám udělal mezinárodní rozhodčí Beneš už potřetí. Prý cestou do kabin řekl, že se na nějakou Příbram může vysr.., ale to nemohu potvrdit, to musejí ti, kteří to slyšeli a řekli mi to. Určitě bychom měli proti tendenčnímu výkonu rozhodčího protestovat. Na jednu stranu jsou trestáni lidi v korupční aféře a na druhou tady jsou jiní, kteří v tom pokračují. Ze strany Beneše to byl buď úmysl, pak nemá smysl fotbal dělat, nebo to neumí, a pak nemůže pískat. A je to mezinárodní rozhodčí!"

Delegát zápasu, bývalý sudí Jiří Ulrich zachoval dekorum: "Sudí Beneš dostal šestku za špatné taktické vedení zápasu. Obě sporné situace posoudil správně. Přestupky byly evidentní.Nemusel jsem se ani dívat na video..." Marila Příbram podá podle technického ředitele klubu Josefa Hadraby protest proti tendenčnímu výkonu sudího Beneše.

Reklama

Související témata: