Hlavní obsah

Disciplinárka bude řešit případ Růžičky a Míky

PRAHA

Disciplinární komise fotbalového svazu bude za týden pokračovat v šetření rozsáhlého korupčního skandálu, který zasáhl první ligu. V rámci vyšetřování kauzy Viktorie Žižkov před fotbalovým tribunálem ve čtvrtek 30. září zasednou delegát Adolf Růžička a asistent rozhodčího Ladislav Míka.

Foto: archiv

Předseda disciplinární komise Alexander Károlyi.

Článek

Naopak bez poskvrny vyvázl z vyšetřování xaverovský klub a další asistent Josef Pinkas. ČTK závěry komise oznámil její předseda Alexander Károlyi.

Růžička byl před komisí už před týdnem, avšak na rozdíl od řady dalších osob spojených s uplácením zápasů Žižkova vyvázl bez trestu a komise jeho případ odročila; vysvětlila to zjišťováním dalších podrobností k celému případu od policejních složek.

Míka byl před komisi pozván na stejný den, ale nakonec byl z projednávání omluven kvůli tomu, že se ve stejné době zúčastnil policejního výslechu.

Komise dnes také definitivně zbavila podezření z uplácení fotbalový klub z Xaverova a rozhodčího Pinkase, protože se rozhodla v těchto případech nezahájit disciplinární řízení. "Na základě usnesení policie i našeho šetření jsem rozhodli, že k tomu není důvod," oznámil Károlyi.

Reklama

Související témata: