Hlavní obsah

Jablonec se Slavií pošesté v řadě remizoval

JABLONEC

Fotbalisté Jablonce a pražské Slavie už dva a půl roku neznají ve vzájemných zápasech nic jiného než remízu. Šestá za sebou se zrodila v sobotu v Jablonci, kde se oba týmy rozešly po výsledku 1:1. Oba trenéři vyrazili do boje s novou tváří v záloze a soupeře tím zaskočili především v úvodu.

Foto: ČTK/Michal Krumphanzl

Pavel Kuka v souboji s obranou Jablonce

Článek

Na straně Slavie se v prvním poločase objevil ve středu pole Bejbl a právě u něj začala krásná kombinační akce, kterou Piták s Gedeonem dotáhli až ke gólové přihrávce Adautovi. Brazilský útočník ale podle mínění rozhodčích stál v ofsajdu.

Jablonec odpověděl stejným způsobem. Čížek, který na podzim nastoupil vůbec poprvé v základní sestavě, vyslal středem obrany Slavie dopředu Klapku a ten před Černým místo střely vybídl ke gólu Michálka, který mezitím doběhl před prázdnou branku.

Šance na obou stranách

V hustém dešti se akce střídaly na obou stranách. Za domácí nejčastěji zakončoval Weber, ale jeho hlavičku i střelu Černý pokryl a pak domácí kapitán místo rychlé střely obíhal míč tak, aby jej měl na levačku a obrana Slavie jeho pokus srazila mimo branku. Jeho táhlý centr pak Michálek v akci silně připomínající Van Bastenův gól z finále evropského šampionátu v roce 1988 poslal z voleje vedle.

Hosté odpověděli záhy. Zbončák se na levé straně dostal přes dva hráče k centru a Adauto jej hlavou prodloužil přesně k tyči, ačkoliv měl na zádech svého hlídače Hrotka. Slavia se dostávala dopředu většinou po pravé straně Pitákovou zásluhou. V největší šanci ale reprezentační záložník místo přihrávky Kukovi váhal, co udělat, a nakonec při centru přehnal razanci a dobíhajícímu Adautovi napálil míč do hlavy.

Neúnavný Kuka

Latku, který v prvním poločase dostal žlutou kartu, nahradil po změně stran v obraně Bejbl a defenziva Slavie se zpevnila. Jablonec se už nedostával vůbec k zakončení a ani soupeři se v tomto ohledu nevedlo o nic lépe. V jediné vážnější šanci druhého dějství se po Čížkově přihrávce řítil na branku Michálek, ale z hranice šestnáctky minul horní roh o půl metru.

Kuka si s přibývajícím časem chodil pro míče stále blíž k vlastní brance a po křídle unikal svým mnohem mladším soupeřům jako by ani nebyl nejstarším hráčem ligy. Jeho důmyslnou přihrávku za obranu ale Adauto nestačil proměnit ve střelu. V posledních vteřinách se ještě snažil na rozhodčím vymodlit penaltu Smíšek, ale dostal jen žlutou kartu za filmování.

Jablonec - Slavia Praha 1:1 (1:1)
Branky: 13. Michálek - 25. Adauto. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, A. Kordula. ŽK: Dosoudil, M. Kordula, Loučka, Smíšek - Latka, Zbončák. Diváci: 2030.
Jablonec: Špit - Laštovka, Dosoudil, Hrotek, Loučka (88. Hušek) - Michálek, M. Kordula, Čížek (84. Šenkeřík), Weber (76. Nesvadba) - Smíšek, Klapka. Trenér: Rada.
Slavia: Černý - Došek, Latka, Holeňák, Rychlík - Piták, Gedeon, Bejbl, Zbončák - Kuka, Adauto (85. Fořt). Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články