Hlavní obsah

Mladoboleslavská tvrz poprvé padla

MLADÁ BOLESLAV

Mladoboleslavská domácí tvrz poprvé v sezóně padla, zatímco Liberec se v utkání sedmého kola Gambrinus ligy radoval z premiérových bodů zvenku. O jeho výhře rozhodl v úvodu druhé půle Pospíšil.

Článek

"Z naší strany to nebyl tak dobrý výkon jako na Slavii nebo ve Zlíně, kde jsme prohráli, ale nejdůležitější je vítězství. Jsou to velmi cenné body, protože Boleslav bude doma prohrávat jen těžko," uvedl liberecký kouč Stanislav Griga.

Domácí se do Liberce pustil bez respektu. Po centru Gáby hlavičkoval Rojka vedle, Gába pálil z hranice šestnáctky nad. S postupem času se však začali prosazovat kombinačně lepší hosté a mohli jít do vedení. Jenže Pospíšil v ideální pozici minul centr Šinglára. Klid, ale i myšlenku, dával hře Liberce Polák, jehož v dějišti sledovali zástupci mnichovských klubů Bayernu a 1860. Ve 36. min. našel Kisel ve vápně Pospíšila, ten se efektně zbavil dvou obránců, ale gólovou radost mu překazil včasným vyběhnutím brankář Miller.

Hned po přestávce se už Liberec dočkal. Slepička utekl po pravé straně, naservíroval míč před branku volnému Pospíšilovi a ten ho z bezprostřední blízkosti usměrnil do sítě. Domácí se pak trochu otřepali, trenér Bokša se snažil oživit hru střídáním, ale do čistých šancí je důrazná liberecká obrana nepustila. Matějovský v závěru trefil jen boční síť. Již v nastaveném čase mohl dát definitivní pojistku Slepička, ale jeho střelu vykopl z čáry Krátký.

"Byl to vyrovnaný zápas. Rozhodla naše hrubá taktická chyba z úvodu druhé půle a i fakt, že nám chyběla kvalitní finální před šestnáctkou," řekl trenér Mladé Boleslavi Milan Bokša.

FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 0:1 (0:0)
Branka: 47. Pospíšil. Rozhodčí Šedivý, žluté karty: Matějovský, Švejdík, Palát, Bednář - Lukáš, Slepička, Hodúr, Zápotočný, 5143 diváků
Mladá Boleslav: Miller - Krátký, Švejdík, Wozniak, Palát - Cigánek (46. M. Jarolím), Matějovský, Gába, Čupr (61. Čáp) - Bednář, Rojka (59. Sedláček).
Liberec: Hauzr - Šinglár, Valachovič, Lukáš, Hamouz - Kisel, Hodúr, Polák, Papoušek - Slepička (90. Košťál), Pospíšil (89. Zápotočný).

Reklama

Související témata: