Hlavní obsah

Pacanda s Junem si rozumějí a sázejí gól za gólem

PRAHA

Sparta střílí branky jako na běžícím pásu. Po sedmi zápasech jich má na kontě devatenáct a jedenáct z nich dalo nově sestavené útočné duo Milan Pacanda (6) - Tomáš Jun (5). Fanoušci mužstva z Letné si libují, že v létě konečně přišel zase kvalitní útočník.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Útočník Milan Pacanda se na Letné ukazuje ve výtečném světle.

Článek

"Je jenom dobře, že jim to takhle jde, ale pořád vidím rezervy i v jejich hře. Mohou být ještě efektivnější. To platí i o Poborském, který se po výpadku, zaviněném bolestmi zad, také zlepšuje. Mohli jsme dát Příbrami tři góly do poločasu a bylo by rozhodnuto, zbytečně jsme inkasovali a chvilku to vypadalo na drama. Zbytečný byl i druhý inkasovaný gól. Takové chyby, jakou udělal před penaltou Voříšek, si nemůžeme dovolit," říkal po utkání trenér Sparty František Straka.

Oba sparťanští střelci se shodli, že rozhodně nepřemýšlejí o nějakých vzájemných střeleckých závodech. "Důležité je, že Sparta vyhrává a nám to vpředu funguje. Sehráli jsme se, dobře se doplňujeme. Není podstatné, kdo dá gól. Hlavní je, že padne. Jednou se trefí Milan, jindy já a proti Příbrami jsme skórovali oba. Kéž nám to takhle vydrží. Když vidím, že Milan je v lepším postavení, přihraji mu a on dělá totéž," nabídl svůj pohled na vzájemnou spolupráci Tomáš Jun.

K utkání s Příbramí dodal: "Tihle soupeři k nám jedou hlavně bránit, pak to je o prvním gólu a určitě je cenné, když padne brzy jako v pátek. Soupeř musí otevřít ulitu a nám se do ní snáz vniká. Mojí první trefě předcházel perfektní centr Poborského, který mi na druhý gól výborně přihrál do uličky, stačilo gólmana jen přehodit."

Poborský nejlepším hráčem utkání

Také Milan Pacanda si nemůže spolupráci s Tomášem Junem vynachválit... "Jde nám to spolu skvěle, jako bychom spolu už hráli delší čas. Vyhovíme si, určitě jeden nežárlíme na druhého a dokážeme si do šance i přihrát, i když ty páteční góly nám připravil Karel Poborský. Na nějaké střelecké dostihy nemyslíme. Podle mne není ani nevýhodou, že nejsme vysocí. Máme jiné přednosti a ty se snažíme uplatnit."

Karel Poborský byl jednoznačně nejlepším hráčem pátečního pozdně večerního duelu v Toyota Areně. Už v 7. min. sám gólově zúročil akci Zelenky, ve 22. min. posadil přesný centr na hlavu Juna, v 72. min. ho vybídl krásnou uličkou k další brance a nakonec deset minut před koncem přihrál přesně na pravačku Pacandy.

"Celý zápas jsem zvládl v dobrém tempu, takže už jsem v pořádku i fyzicky. Cítím se dobře a záda drží. Mohu být spokojený, dal jsem gól a na tři přihrál, ale pravdou je, že některé akce bych mohl zakončovat lépe ať přesnější přihrávkou, nebo střelou," říkal kapitán Sparty.

Předvedl se i Zelenka

Výborně hrál až do vystřídání po hodině hry také Lukáš Zelenka. "Na trávníku jsem se cítil v pohodě a jsem moc rád, že jsme vyhráli. Důležité bylo, že jsme dali gól hned po začátku, pak přidali další a v první půli mohly být i čtyři. Jenže místo toho jsme zazmatkovali a inkasovali. Máme ale vynikající útočníky a ti zápas rozhodli. Naše hra snad také byla ke koukání," liboval si Zelenka.

"Chcete-li na Letné uspět, nesmíte chybovat. My jsme udělali dvě hrubky za necelou půlhodinu první půle a Sparta je potrestala," přiznal kouč Marily František Kopač.

Reklama

Související témata: