Hlavní obsah

Baník opět spasili náhradníci, i kritizovaný Matušovič

OSTRAVA

O výhry fotbalistů Baníku se v posledních dvou utkáních vždy postarali až náhradníci. V Příbrami otočili zápas Bystroň s Čížkem, v domácím duelu se Zlínem zase u obratu skóre stáli střídající Matušovič a Žůrek. "Není to ale zdaleka ideální stav," poznamenal trenér Ostravanů František Komňacký.

Článek

Pochopitelně by byl raději, pokud by nemusel zasahovat do sestavy, ovšem forma hráčů je proměnlivá. "Střídání je alchymie. Jednou vyjde, jednou ne. Teď jsme vsadili všechno na útok a povedlo se zápas otočit. Musím oba střídající hráče pochválit. Sice to v soubojích s vysokým Kročou měli těžké, ale prosadili jsme se jinak," uvedl Komňacký.

Vítěznou branku vstřelil právě Matušovič, kterého kouč ostře kritizoval po minulém utkání v Příbrami. Blonďatému střelci se výroky o tom, že fotbalu nedává všechno, příliš nelíbily. "Já už se k tomu nechci nějak moc vracet. Mirka si vážím a na hřišti tentokrát ukázal, že fotbal bere vážně," vyhlásil už daleko smířlivěji ostravský trenér.

Autor druhého gólu Miroslav Matušovič měl i kvůli mediální přestřelce s trenérem o motivaci postaráno, i když tvrdil, že to bral s nadhledem. "Nic se mezi námi nestalo, jen se mi nezamlouvala jedna věta. To je už pryč," mávl rukou a přiznal, co mu asi pomohlo k návratu střelecké formy. "Vzal jsem si kopačky, ve kterých jsem hrál loni a po sezóně je odložil, protože už byly trochu potrhané. A taky jsem přijel svým starým autem," smál se.

Fanoušci dotlačili domácí k obratu

Baník odehrál prvních a posledních dvacet minut tak, že si diváci museli připadat jako při loňském podzimním vítězném tažení. Ale mezi tím to byla bída a utrpení. Zlín měl zápas dlouho ve své moci.

"Poločas jsme odehráli skvěle, do sedmdesáté minuty to bylo ještě docela dobré. Měli jsme některou ze šancí využít. Po vyrovnání skvělí fanoušci už prostě domácí mužstvo dotlačili k dalším gólům," prohlásil trenér Zlína Vlastimil Palička.

Zlínskou defenzívu po svém příchodu na trávník hodně prověřoval Libor Žůrek. Lidé rychlého útočníka, kterému přezdívají Forrest Gump po hrdinovi slavného filmu, mají rádi a při každém jeho dotyku s míčem tribuny ožívají.

"Přezdívka mi nevadí a ani nevnímám, že mě diváci povzbuzují," usmíval se Žůrek, který třetím gólem stanovil výsledek zápasu. "Hlavní je, že jsme vyhráli. Třeba budu teď víc hrát, snad mi to pomůže," věřil útočník.

Reklama

Související témata: