Hlavní obsah

V Blšanech se stále nesvítí, nedělní zápas nejistý

BLŠANY (Lounsko)

Stále ještě není jasné, kde se odehraje nedělní zápas 8. kola první fotbalové ligy mezi Blšany a Drnovicemi. Rozuzlení nepřinesla ani středeční návštěva zástupců fotbalového svazu přímo v Blšanech, při níž možnosti mobilního osvětlení stadiónu přijeli posoudit předseda komise pro bezpečnost na stadiónech Josef Dráb a licenční manažer Stanislav Rýznar.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Fotbalisté Blšan budou zřejmě hrát znovu v exilu.

Článek

"Nebylo co posuzovat, protože v Blšanech zatím žádné osvětlení není. Mají jen představu, jak to udělat," řekl ČTK Dráb a dodal, že zůstává v této otázce velmi skeptický.

O osudu utkání podle jeho slov rozhodne ve čtvrtek dopoledne licenční komise. "V podstatě však vidím jen dvě varianty. Změnit začátek, nebo hrát jinde," řekl Dráb.

Ředitel oddělení profesionálního fotbalu Ivo Lubas už několikrát vyjádřil nespokojenost s nějakým provizorním řešením. Teď prý počká na závěry odborníků z dnešní prověrky.

"Pokud dojdeme k závěru, že mobilní osvětlení je nevyhovující, musejí Blšany do pátku předložit nájemní smlouvu na stadión, na němž odehrají nedělní zápas," řekl Lubas. Už dříve prohlásil, že je proti udělování výjimek v podobě změn začátku zápasu.

Reklama

Související témata: