Hlavní obsah

Trenér Žák začal v Budějovicích remízou

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Nový trenér českobudějovických fotbalistů Robert Žák začal své nové angažmá úspěšně. Jeho tým v sobotu ukořistil bod za bezbrankovou remízu na hřišti Slovácka, které dosud doma vyhrálo všechny tři zápasy.

Článek

Soupeřem Slovácka byli nejen Jihočeši, ale i celodenním deštěm nasáklý terén. V šestnáctce Jihočechů zahřmělo jen párkrát. Nejblíže ke gólu měl po Palinkově rohu Abrahám, ale jeho hlavička šla o decimetry nad. Nachytat na hruškách se vzápětí snažil Filipka záložník Ivana, jenže jeho rána z dobrých 30 metrů kopírovala předchozí Rajnochův vedle mířící pokus.

Když hosté přečkali nejhorší, začali vystrkovat růžky. O práci se brankáři Drobiszovi staral zejména agilní Lafata. Gólman Slovácka ale byl vždy pozorný a svou třídu potvrdil zvlášť po Vozábalově brejku, kdy konečky prstů bravurně vytáhl Lafatovu dělovku na tyč.

Závěr poločasu se dohrál pod taktovkou Jihočechů a to donutilo domácí o přestávce střídat. Petržela nahradil nevýrazného Pospěcha, na jehož místo na hrot útoku se posunul Ivana. Slovácko evidentně ožilo, jenže jeho převaha končila před šestnáctkou. V ní byli domácí nuloví a potvrdili, že ne náhodou mají společně s Budějovicemi třetí nejhorší útok v lize.

Jejich žalostnou produktivitu nevylepšil lob Nezmara, který vyškrábl na roh Filipko, ani s 12 góly nejlepší kanonýr MSFL Ordoš. Naopak nebýt Drobisze, neměli by domácí ani jeden kladnýbod. V 78. minutě totiž Kulič ošálil Rajnocha, ale tváří v tvář strážci svatyně Slovácka vyhořel.

Závěrečný nápor domácích už vyzněl doztracena, byť v něm měl na kopačce tři body Polách. Z deseti metrů však v ideální pozici mířil nad.

1. FC Slovácko - Dynamo České Budějovice 0:0
Rozhodčí: Beneš - Holub, Kafka. ŽK: Abrahám - Horejš, Chlebek, Gruber, Vozábal, Kulič. Diváci: 3632.
Slovácko: Drobisz - Švejnoha, Rajnoch, Palinek - Abrahám, L. Jarolím, Polách, Ivana (84. Kolář), Kadlec - Pospěch (46. Petržela), Nezmar (77. Ordoš). Trenér: K. Jarolím.
Budějovice: Filipko - Horejš, Homoláč, Pončák - Gruber (90. Rožboud), Dvořák, Vozábal, Chlebek, Grznár (81. Plocek) - Kulič (86. Matoušek), Lafata. Trenér: Žák.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články