Hlavní obsah

Opava veze z Drnovic bod, mohla mít víc

DRNOVICE

Opava přijela do Drnovic s otevřeným hledím, byla lepší, ale protože v koncovce ji chyběla přesnost, odvezla si jen bod. "Konečně jsme venku bodovali. Jsem proto spokojen, byť jsme si asi hlavně za první půli zasloužili více," tvrdil trenér Opavy Pavel Hapal.

Článek

Hosté byli od počátku aktivnější, přičemž většinu akcí táhli po pravé straně přes Metelku. Od něj také v 9. minutě přišla přihrávka na Kišu, který však technickou střelou z hranice šestnáctky Burešovu bránu minul. Ve 13. minutě se ale už hosté radovali. Na Pereirův přímý kop si naběhl Sviták a hlavou nedal Burešovi šanci.

Radost Opavy ale trvala jen minutu. Po pravé straně unikl Adamec, zacentroval a Klinka z blízka vyrovnal. Domácí to na chvíli postavilo na nohy, ale s postupem času znovu převzali iniciativu hráči Opavy. Ve 22. minutě pálil tvrdě z 22 metrů Metelka, Bureš byl však na místě. O pět minut později zase z vyložené pozice po centru Pereiry vysoko přestřelil Baptista.

Po přestávce Drnovičtí přidali na důrazu, vytvořili si územní převahu, ale s výjimkou šance Svobody, kterou Vašek v 55. minutě zázračně vytáhl na roh, je pozorně bránící Opavští do vyložené šance nepustili. Sami pak vyráželi k nebezpečným brejkům. Nejblíže ke gólu byli v 60. a 84. minutě. Metelka a po něm Batista, ale trefili z dobrých pozicí jen břevno.

"Škoda i dalších nadějných situací. Chyběla nám však finální přihrávka, abychom je úspěšně dohráli," konstatoval Hapal. Domácí se k pořádnému tlaku dostali až v samém závěru, avšak bez efektu. "Kromě gólu a Svobodovi tutovky jsme vůbec nic nevymysleli a to rozhodlo, že jsme ztratili další dva body," uvedl drnovický kouč Josef Mazura.

FK Drnovice - Slezský FC Opava 1:1 (1:1)
Branky: 14. Klinka - 11. Sviták. Rozhodčí: Šedivý - Hojsík, Novák. ŽK: Čáp - Krajčovič. Diváci: 2879.
Drnovice: Bureš - Ševinský, Abanda, Schindler, Čáp - Adamec, Holomek, Svoboda (52. Holenda), Onofrej (75. Vajda) - Klinka, Holub. Trenér: Mazura.
Opava: Vašek - Laciga, Krajčovič, Kotůlek, Bureš - Metelka, Sviták, Pšeničnyj - Melinho (90. Zeher), Kiša (75. Baránek) - Batista (90. M. Hubník). Trenér: Hapal.

Reklama

Související témata: