Hlavní obsah

Na zemětřesení ve Slavii není podle Kuky čas

PRAHA

Mohl být slávistickým hrdinou derby, ale nakonec se se spoluhráči musel Pavel Kuka smiřovat s porážkou. A s tím, že ztráta na Spartu je už děsivá - jedenáctibodová. "Při pohledu na tabulku se už nemůžeme koukat na Spartu, ale spíš na další mužstva," přiznal protřelý matador.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Kuka

Článek

Z šatny vycházel mezi posledními. A se zasmušilým výrazem na tváři. Na hřišti mu ale dlouho patřila jedna z hlavních rolí.

Šestatřicetiletý útočník měl dvě největší šance Slavie. Ještě před přestávkou hlavičkoval do břevna, po pauze jeho další hlavička našla připraveného Blažka. A čtvrt hodiny před koncem křísil povadlé slávistické naděje. V šestnáctce ho fauloval Homola a sudí odpískal penaltu. "Byla jasná, zpracoval jsem si míč na prsou, dal do protipohybu soupeře a najednou jsem měl nohy nahoře," líčil.

Nebýt toho, že byl faulován právě on, zřejmě by penaltu sám kopal... "Asi ano. Ale mám svou zásadu. V téhle situaci se na penaltu nehrnu. Faulovaný na ni prostě nechodí."

Nemrzelo ho, že nepsaný fotbalový zákon nepřestoupil a nechopil se míče, který si místo něj postavil na penaltovou značku Piták? "Nemá cenu to rozebírat. Zahozená penalta nebyla tou chybou, která rozhodla. Škoda, že na hřišti už nebyl Ady (Adauto - pozn. aut.). Ten se minule trefil."

Radikální změny nečeká

Chvíli po prvním pokutovém kopu byl Kuka v šestnáctce znovu na zemi po dalším ostřejším zákroku. "Byla to ještě jasnější situace než ta první, jenže rozhodčí nenašel odvahu písknout druhou penaltu," podotkl Kuka.

Nechtěl se příliš pouštět do debat, co chybí Slavii. "Snad odvaha, ale nechci dělat závěry těsně po utkání. Potřebovali bychom však, aby hrál Venca Koloušek. A aby mu kryl záda Gedeon. Když tihle dva nemohou, adekvátní náhradu nemáme. Všechno je o penězích, ty nejsou, nejen ve Slavii," pravil útočník klubu, v němž panuje nervozita.

Mluvilo se o ekonomických problémech. Prohra v derby atmosféru v klubu ještě může zhoršit. "Teď se asi budou otevírat témata, na která by jinak nedošlo," předpokládal Kuka. Nečeká však radikální změny. "Na zemětřesení není čas. Máme hodně práce. Musíme se postarat o to, aby sezóna ještě vůbec za něco stála."

Reklama

Související témata: