Hlavní obsah

Další Čechova minela může mít pro mistrovskou Plzeň fatální následky

PLZEŇ

Mohli mít vedoucí Spartu na dohled. Stačilo porazit Duklu. Získat tři body a stáhnout manko na první příčku na sedm bodů. Gólman Marek Čech však neskutečnou chybou snažení plzeňského týmu pohřbil. „Ztratili jsme dva body, což strašně mrzí a mrzet bude víc a víc,“ věděl po skončení remízové ligové partie s Pražany kouč obhájce titulu Pavel Vrba moc dobře, že Čechova minela a konečná remíza může mít pro jeho tým fatální následky.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba

Článek

Čech se na svém mužstvu znovu podepsal. Chyboval už v prvním jarním kole v Teplicích, kde jistotou právě neoplýval a třetí gól si dokonce srazil do sítě sám. Na Stínadlech ho spoluhráči ještě spasili, neboť protivníka přestříleli a zápas nakonec vyhráli. V domácím duelu s Duklou se jim ale napravit brankářovu chybu nepovedlo...

„Prostě zápas blbec. Dostali jsme gól, jaký dostávat nesmíme a pak zahodili bezpočet šancí. Kdybychom hráli až do rána, asi branku stejně nedáme. Přitom kdyby Ševinský propálil, co mu stálo v cestě, skončil by míč někde u tabule označující okraj Plzně, jaká to byla rána," ulevil si po zpackaném zápase kapitán Viktorie Pavel Horváth.

Minela jako od školáka

„Laciná branka ze střední vzdálenosti neměla padnout," měl pochopitelně i plzeňský trenér Vrba jasno o jedné z příčin ztracených bodů.  Zásadní, protože za minelu, jakou vyrobil brankář Čech, jsou posíláni na hanbu už školáci ve fotbalových přípravkách.

Po šesti minutách druhé půle totiž naservíroval balon přímo výstavní hostujícímu Petru Malému, jenž mu míč pohotově vrátil. Lehkou, nepříliš umístěnou střelou. A z dobrých pětadvaceti metrů k tomu! Domácí gólman ji přesto k úžasu diváků i všech aktérů zápasu do sítě pustil, takže Dukla vyrovnala a nakonec překvapivou remízu uhrála.

„To proto, že jsme zahodili minimálně pět stoprocentních šancí, což byla druhá příčina ztracených bodů," dodával po duelu s Duklou trenér Vrba, aby učinil objektivitě za dost. Samo sebou rozladěný, neboť i on počítal, že po pátečním zaváhání Sparty jeho tým z manka tři body umaže.

Vrba: O titulu se rozhodně na Spartě

„Místo, abychom stáhli ztrátu na sedm bodů, jsme zůstali na devíti, což je velká propast. Do hry o titul se můžeme dostat jedině v případě, když v sobotním zápase vyhrajeme na Spartě. To je naše jediná možnost, protože na Letné se rozhodne o titulu." uvědomuje si Vrba moc dobře, jaké komplikace jeho týmu remíza s Duklou přivodila.

V týdnu přijdou další, neboť hned pět plzeňských hráčů odjede v pondělí na reprezentační sraz a vrátí se až ve čtvrtek. „Co pět? Další dva cestují za jedenadvacítkou a jeden za slovenskou reprezentací, takže budeme trénovat bez osmi mužů," vypočítává plzeňský trenér.

Dojde v bráně k rošádě?

Gólmany Marka Čecha a Romana Pavlíka však k mání mít bude, takže na něm tudíž bude, pro kterého z nich se po týdenní přípravě rozhodne a koho pošle v klíčovém zápase jara na Spartě mezi tyče. Po Čechových minelách ve dvou jarních ligových duelech by se rošádě v plzeňské bráně nemohl nikdo divit.

„Pokud se některé věci opakují, nutí opravdu k zamyšlení. Uvidíme, kdo půjde do brány příště," naznačil trenér Pavel Vrba, že nad jedničkou v plzeňská bráně bude přemýšlet a dost možná do zápasu na Spartě pošle mezi tyče Pavlíka.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Liberec 30 68 : 29 66
2 Sparta 30 51 : 25 64
3 Plzeň 30 66 : 33 63
4 Ml. Boleslav 30 49 : 34 50
5 Teplice 30 36 : 30 46
6 Dukla 30 42 : 35 42
7 Slovácko 30 29 : 32 41
8 Jablonec 30 54 : 43 40
9 Příbram 30 44 : 56 39
10 Č. Budějovice 30 30 : 51 35
11 Olomouc 30 42 : 38 34
12 Slavia 30 28 : 34 34
13 Hradec Králové 30 22 : 38 31
14 Ostrava 30 31 : 48 28
15 Bohemians 30 20 : 54 24
16 Žižkov 30 23 : 55 19

Reklama

Související témata: