Hlavní obsah

Když všechno vyhrajeme, budeme mistry, říká s úsměvem liberecký kapitán Janů

Za půl roku oslaví 39. narozeniny. Po svém spoluhráči brankáři Hauzrovi je kapitán libereckých fotbalistů Tomáš Janů druhým nejstarším hráčem na soupiskách prvoligových klubů. Momentálně si užívá vítězné tažení Slovanu, který atakuje nejvyšší příčku tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Janů (vpravo) z Liberce a Ivo Svoboda z Převýšova

Článek

Jak hodnotíte zápas s Příbramí?

Nastoupili jsme s tím, že chceme brzy rozhodnout, ať se pak netrápíme. Povedlo se nám dát dva góly do osmnácté minuty díky Jirkovi Štajnerovi. Ani pak jsme soupeře do ničeho nepustili. Jediné, co mrzí, že jsme pro diváky nepřidali víc gólů. Pološancí tam bylo dost.

Cítíte se po zimní přípravě v pohodě?

Ano, ale hlavně kvůli tomu, že mám kolem sebe výborné spoluhráče. Snažím se získat balón a nahrát ho Štajnerovi, Váchovi nebo Breznaníkovi, kteří si s tím poradí. Ve středové řadě i v útoku jsou u nás hráči, kteří dokáží skórovat a sami rozhodnout. Když se nedaří jednomu, vezme to ten druhý. V ofenzivě jsme hodně silní. Takovou filozofii máme nastavenou.

Jste odchovancem Příbrami, takže tamní klub asi sledujete. Co říkáte na nebývale nízký věkový průměr příbramské sestavy třeba při zápase v Liberci?

Když jsem začínal v Příbrami přípravu v áčku mužů, tak asi kromě Pleška nebyl nikdo z jejích nynějších hráčů ještě ani na světě (smích).

Pojďme zpátky k Liberci. Jak vidíte boj o titul?

Každý další zápas bude těžší a těžší. Jestli chceme něco dokázat, musíme obstát ještě ve dvanácti kolech, ať doma nebo venku. Jak budou hrát naši největší konkurenti, neovlivníme. Ale když sami všechno vyhrajeme, tak budeme mistry (smích).

V příštím kole hrajete už v pátek v Teplicích. Bude to pro vás specifické utkání?

Dá se říci, že ano. Teplický stadión i jeho zázemí dobře znám z loňské sezóny, kdy jsem půl roku hostoval v tehdy prvoligovém Ústí, a v Teplicích jsme měli domácí prostředí. Navíc Teplice teď vede náš bývalý trenér Rada.

Reklama

Související témata: