Hlavní obsah

Pro Řepku už chystají sešívaný dres

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Jako voda a oheň. Tomáš Řepka (38), sparťan tělem a duší, za nímž přijely dvě desítky letenských fanoušků i na jeho nedělní domácí premiéru v jihočeském dresu. František Cipro (64) odehrál devět let v dresu Slavie a byl prvním trenérem, který ji dovedl po téměř půl století k titulu i do semifinále Poháru UEFA. A teď společně fungují v Českých Budějovicích…

Foto: Petr Hloušek, Právo

Obránce Českých Budějovic Tomáš Řepka (vlevo) a šéf jihočeského klubu Karel Poborský

Článek

„Hecujeme se. To musí být! Nenecháme na sobě nit suchou a kabina se baví. A kolikrát to jsou špeky! Oba ale přesně známe hranici, kam až můžeme zajít. Cipro je trenér a já hráč, jeho podřízený, a respektujeme se navzájem,“ říká Řepka.

„Všichni v kabině to hecování od nás čekají, tak proč jim ho nedopřát? Oba jsme ale nad věcí,“ usmívá se Cipro. V budějovické kabině jsou bývalými slávisty také Jiří Lerch a Martin Vozábal. Vedle Řepky měli něco společného se Spartou také Karel Poborský, Jiří Kotrba a Roman Lengyel. „Naše červenobílá buňka Tomovi už slíbila při nějaké příležitosti jako dárek dres Slavie,“ směje se trenér.

Cipro Řepkovy blikance zná

„Cipra jako trenéra uznávám. Se Slavií udělal titul, čímž nás sparťany hrozně naštval. Nikdy mě ale nenapadlo, že se můžeme sejít v jednom klubu. Na Letné ani v Edenu to být nemohlo, oba jsme zásadoví,“ tvrdí Řepka s tím, že oba si hned na začátku řekli, jak budou fungovat. „Samozřejmě jsem o Řepkovi slyšel spoustu věcí a na hřišti viděl, co to je blikanec. Chtěl jsem ho ale pro jeho kvality,“ vysvětluje Cipro.

„Trenér je zkušený praktik. Má cit pro hráče, bere je jako lidi a pozná, kdy je potřeba ulevit. V kabině se zapojuje do legrácek, ale má veliký respekt. Komunikuje s námi, ptá se na názor i pocity. Trochu mi připomíná Trapattoniho z Fiorentiny,“ chválí Řepka kouče.

„Tomáš mě příjemně překvapil chováním v kabině i jaký je vůbec mimo hřiště. Bezproblémový kluk, vstřícný, snaží se pomáhat mladým. A když něco řekne, sedí to. Znám mnohem menší hvězdy, s nimiž byly daleko větší problémy. Věřte mi, kdyby to nebyla pravda, tak bych to o sparťanovi neřekl,“ pravil s úsměvem Cipro.

Reklama

Související témata: