Hlavní obsah

Horváth vyrukuje proti Spartě v kopačkách s implantovaným mozkem

Praha

Fotbalové inteligence má tolik, že by mohl podělit celou ligu, teď bude mít plzeňský kapitán Pavel Horváth rozum i v kopačkách. A dost možná, že v nich vyrukuje už k sobotnímu ligovému šlágru na Letné. „Dvakrát v nich zkusím potrénovat, a pokud mi rozum do nich vložený nebude vadit, fakt je proti Spartě obuju,“ tvrdil Horváth poté, co kopačky s adizero f50 s implantovaným mozkem poprvé vyzkoušel.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

V kopačkách, které mají mozek, chce plzeňský kapitán Pavel Horváth vyrukovat proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Barcelonský Messi je takovým fotbalovým zázrakem možná právě proto, že inteligentní adidasky s mozkem v podešvi obouvá. „Teď mu budu konkurovat," uculoval se Pavel Horváth, když nejrychlejší a díky systému miCoach i nejchytřejší kopačky světa obouval.

„Vědět o nich trenér Vrba, hned by se tohoto vynálezu chytil. Určitě by chtěl, abychom v nich trénovali všichni, protože by měl dokonalý přehled, s jakou intenzitou trénujeme, kolik toho naběháme, kdy a jak rychle sprintujeme a naopak kolik času během tréninku jen prostojíme," představoval si Horváth, jaké důsledky by zavedení revolučních kopaček do přípravy plzeňského mančaftu mělo. A kdyby si snad trenér usmyslel a nařídil, aby jeho svěřenci obouvali kopačky s mozkem i do zápasů, dozvěděl by se věci!

„Systém miCoach totiž registruje nejen naběhanou vzdálenost, ale i rychlost pohybu hráče, zaznamenává rychlostní zóny i třeba údaje o tom, kolik času během zápasu jen chodil, kdy pouze vyklusával anebo naopak sprintoval," naznačoval manažer Adidasu David Horák, co všechno by se plzeňský kouč Pavel Vrba prostřednictvím čipu vkladeného do podešve kopačky o svých svěřencích dozvěděl.

Kopačky nejsou jen pro fotbalisty

Jen mimochodem - zmiňované čidlo není určeno jen pro ligové fotbalisty, ale pořídit si ho může každý, aby mohl sledovat své výkony a růst výkonnosti.

„Mám hodně citlivá chodidla, takže normálně cítím každé stéblo trávy, které se mně dostane do kopaček, ale tenhle čip mě nijak neomezuje a ani nepřekáží. Fakt není cítit," ujišťoval Horváth poté, co si v inteligentních kopačkách vyzkoušel pár sprintů a slalomů mezi kuželi zakončených střelbou na bránu.

„Fakt je v sobotu proti Spartě asi zkusím," mudroval do chvíle, než mu naměřili, že při krátkém tréninku sprintoval maximální rychlostí 14,18 km/h. „To ale jen proto, že jsem nebyl pořádně rozcvičený. Normálně sprintuji o čtyři kilometry rychleji," reagoval na údaje, jež se objevily na displeji počítače.

O tom, zda mu inteligentní kopačky s ukrytým rozumem pomohou, aby svůj tým dovedl na Letné k vítězství, však spekulovat nechtěl. „Jasně že pojedeme na Spartu vyhrát. Ať už s mými novými kopačkami, nebo bez nich," ujišťoval.

Reklama