Hlavní obsah

Dukla - Slovácko 2:0Chybující Filipko vnutil Dukle neskutečnou minelou vedení i výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Hanousek 1 : 0
62. Pázler 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Na překvapivý bodový import z trávníku mistrovské Plzně dokázala pražská Dukla navázat i v prologu ke třetímu jarnímu kolu. Za vydatného přispění chybujícího gólmana hostů Filipka totiž Slovácko porazila, tři body získala a v tabulce si dočasně o dvě příčky polepšila.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Slovácka Miroslav Filipko se musel na Julisce červenat.

Článek

Kdyby se za fotbalové minely chodilo na hanbu, klečel by na ní gólman Slovácka Flipko celý příští týden. Těsně před koncem první půle vystřelil na jeho bránu domácí Hanousek spíše z nouze, než s úmyslem ho ohrozit, nepříliš tvrdá střela z hranice šestnáctky však k všeobecnému překvapení skončila v síti.

Dukla ovšem vedla v prologu k třetím jarnímu kolu zcela zaslouženě. Celu první půli měla navrch, vytvořila si převahu, i několik víc než slibných šancí měla, ale koncovka jí dělala nebetyčné problémy. A nic na tom neměnilo, že se v její sestavě objevil Lietava, jemuž vypršel karetní trest.

S Engelmannovou hlavičkou i Pázlerovým sólem měl sice brankář Flipko problémy, s jeho další příležitostí po půlhodině hry ještě větší, ale čisté konto držel, dokud nevyrobil zmiňovaný kiks, jímž Pražanům vyloženě pomohl.

Ti čtvrthodiny po přestávce přidali druhou branku, o kterou se po sólu postaral aktivní a ve střelbě hodně pilný Pázler, a od té chvíle už nebylo co řešit. Slovácko se sice po celý druhý poločas snažilo se zápasem něco udělat, ale jen u snahy a jakéhosi náznaku územní převahy ovšem zůstalo.

Dukla Praha - 1. FC Slovácko 2:0
Branky: 45. Hanousek, 62. Pázler. Rozhodčí: Franěk - Urban, Moláček. ŽK: Malý -  Hlupík, Volešák, Kubáň. Diváci: 1870. Poločas 1:0.
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal - Podrazký (63. Malý), Gedeon, Hanousek - Engelmann (69. Svatonský), Lietava, Pázler (82. Božič). Trenér: Kozel.
Slovácko: Filipko - Reinberk (69. Kuncl), Kordula, Mezlík, Kubáň - Daníček, Volešák, Pavelka, Hlupík (72. Čtvrtníček), Valenta (52. Lukáš) - Došek. Trenér: Soukup.

Reklama