Hlavní obsah

Bránit na Spartě? To se dělávalo, když jsem za ni ještě hrával já, vtipkoval před šlágrem Horváth

Plzeň

Před zápasem váhal, zda obout inteligentní adidasky a vyrukovat v nich proti Spartě, nakonec ovšem plzeňský kapitán Pavel Horváth usoudil, že daleko podstatnější bude výkon, který celý jeho mančaft ve šlágru kola podá. „Samo sebou že jdeme do utkání s tím, že chceme vyhrát. Tři body chceme odevšad, Letná není výjimkou,“ tvrdil před návratem na stadion, kde před odchodem do Plzně působil.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

V kopačkách, který mají "mozek", chtěl plzeňský kapitán Pevel Horváth vyrukovat proti Spartě.

Článek

Ani před ostře sledovaným duelem, jehož výsledek podle plzeňského kouče Pavla Vrby rozhodne o nadějích Viktorie na případnou obhajobu mistrovského titulu, kapitán Západočechů dobrou náladu a humor neztrácí. „Tvrdit, že si jedeme pro bod, by se rovnalo sebevraždě. Už jsme si v této sezoně mnohokrát dokázali, že můžeme hrát s každým, takže proč se obávat Sparty?" tvrdil Pavel Horváth odhodlaně.

Šlágr ještě nerozhodne, tvrdí kapitán

„Na Letnou se jezdívalo bránit naposledy v časech, kdy jsem tam ještě hrával já," neopomněl zažertovat.  „My tam jedeme vyhrát a uvidíme, na co bude naše momentální forma stačit. Buď si odvezeme tři body, nebo jeden, ale třeba se také budeme vracet s prázdnou."

Na rozdíl od trenéra si Horváth nemyslí, že by duel na Letné s definitivní platností rozhodl o plzeňských nadějích na případnou obhajobu titulu.

„I po tomto utkání bude do konce ligy zbývat ještě jedenáct zápasů, takže se bude hrát o třiatřicet bodů, což je hrozně moc. Ani náskok devíti bodů, který Sparta před naším vzájemným střetnutím má, není proto rozhodující," je přesvědčen plzeňský kapitán.

Reprezentační pauza jim neuškodila

Hru Sparty má Plzeň díky trenérovi pochopitelně důkladně nastudovanou a ví, co může od ligového leadera čekat.

„Jasně že toho o nové Spartě víme spoustu, protože byla celou zimu a vlastně i v úvodu jara neustále propíraná v médiích, na vlastní oči jsem ji viděl jen v posledních deseti minutách v minulém kole v Hradci Králové. A to jsem ani nevěděl, že kope jen v deseti! Uvidíme, s čím vyrukuje na nás," nechal se před zápasem slyšet Horváth, podle něhož na Plzni reprezentační přestávka žádné stopy nezanechala. A to přesto, že v týdnu chybělo na trénincích osm hráčů.

„Ono těch tréninků zase až tolik nebylo. V pondělí třicet minut, v úterý jsme měli volno, takže hráčské torzo se sešlo jen ve středu. Od čtvrtka jsme se však chystali už zase kompletní, takže fakt žádný problém. Jeden den rozhodně naši souhru nebo soudržnost neovlivnil. Nemluvě o tom, že se kluci vrátili z reprezentace patřičně nažhavení," doufá Horváth, že úspěšné vystoupení jeho reprezentačních spoluhráčů v reprezentačním týmu v dublinské přípravě mužstvu naopak pomůže.

Reklama

Související témata: