Hlavní obsah

Zápasu Bohemians 1905 s Baníkem předcházela potyčka fanoušků

Praha

Před dnešním utkáním první fotbalové ligy mezi Bohemians 1905 a Ostravou zadržela policie kvůli potyčce jednoho fanouška pražského celku a sedm příznivců Baníku. Všem za neuposlechnutí policejní výzvy uložili strážníci pokutu 500 korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Podle mluvčí policie Jany Rösslerové nebyl konflikt nijak vyhrocený a všech osm zadržených pokutu uhradilo, policie je následně z vršovické vyšetřovny propustila na svobodu.

"Krátce po konci zápasu policisté zadrželi ještě další dva fanoušky z obou týmů, kteří jsou podezřelí z drobných výtržností. Zřejmě mezi nimi došlo k drobné šarvátce. Vše nyní prošetřuje policie," uvedla Rösslerová s tím, že bezpečnostní složky se zatím s dalšími incidenty v souvislosti s utkáním nesetkaly.

Policisté nyní ostravské fanoušky doprovázejí na hlavní či vršovické vlakové nádraží, kde si je převezmou policisté z Moravskoslezského kraje, kteří se s nimi vrátí do Ostravy.

V rámci rozsáhlých bezpečnostních opatření na pořádek v okolí stadionu a nádraží dohlíželo na 350 policistů z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, antikonfliktního týmu, Speciální a Krajské pořádkové jednotky. S dohledem nad silničním provozem a veřejným pořádkem pomáhalo i 50 strážníků Městské policie hlavního města Prahy. V pohotovosti byl také policejní vrtulník.

Reklama