Hlavní obsah

Soupeře jako Budějovice bychom měli porážet, myslí si jablonecký Kovařík

Jablonec

Rozpaky vzbudil výkon jabloneckých fotbalistů v zápase s Českými Budějovicemi. Severočeský tým, který na podzim vyhrál na jihu Čech vysoko 5:1, zůstal za očekáváním. Uznal to i krajní záložník Jan Kovařík, jenž zároveň věří, že Jablonečtí ještě zabojují o evropské poháry.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Jablonce zůstali za očekáváním.

Článek

Čím si vysvětlujete z vašeho pohledu nepovedený duel s Jihočechy?

Měli jsme střílet z větší vzdálenosti, což jsme nesplnili. Centry lítaly špatně. V naší hře bylo málo pohybu a chyběla i lepší kombinace.

Všimli jste si, že soupeř je oproti podzimu silnější?

Pochopitelně jsme věděli, že Budějovice určitě posílily. Hlavně obranu o Řepku a Krajčíka. Ale pořád si myslím, že letos máme hráče a kádr natolik kvalitní, abychom dokázali týmy, jako jsou Budějovice, doma porážet. Tím nechci žádného soupeře urážet.

Z pátého místa ztrácíte na čtvrtou Mladou Boleslav už pět bodů. Je to velká komplikace v boji o přední umístění?

Samozřejmě jsme s takovým propadem po zimě nepočítali. Nezbývá nám, než se pokusit urvat v každém z dalších zápasů tři body. A uvidíme, do jaké míry se nám to podaří. To se ukáže až na konci sezóny.

Takže stále cítíte šanci na start v evropských soutěžích?

Takový cíl jsme vyhlásili před jarem a nic se na tom nemění. Jsme ještě ve hře v Poháru České pošty. Každopádně si chceme v příští sezóně znovu zahrát evropské poháry.

Reklama

Související témata: