Hlavní obsah

Fakt jsem chtěl centrovat, jenže balón mi sklouzl, naivně doznával sparťanský mladík Přikryl

Praha

Frajera nedělal. Na letenského Messiho si už tuplem nehrál, i když mohl po malém pražském derby na Žižkově vykládat, že domácího gólmana Ticháčka chtěl právě takovýmto lobem okoukaným od božského Argentince překvapit. „Fakt to byl šťastný gól. Chtěl jsem centrovat do vápna na Kweukeho, jenže balón mně po kopačce sjel a spadl do sítě,“ doznával s až bezelstnou naivitou devatenáctiletý Tomáš Přikryl, který šťastnou trefou dopomohl Spartě k vítězství.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Fotbalisté Sparty Tomáš Přikryl (zády) a Peter Grajciar se radují z branky.

Článek

Na Žižkově jste nepovedeným centrem nastartoval cestu Sparty za výhrou. V první půli jste se však s posledním celkem tabulky trápili, až to hezké nebylo!

Začátek zápasu nevyšel skutečně podle našich představ. Po dvou předchozích prohrách jsme moc chtěli, ale byli jsme až příliš nervózní. Důležité ale bylo, že jsme se přece jen rozehráli a dali vedoucí gól, takže v dalším průběhu už jsme utkání kontrolovali a mohli přidat daleko víc branek.

Zvláště vy a Kweuke jste se ocitli hned několikrát v šancích víc než vyložených, ale ke šťastné vedoucí trefě už jste další branky přidat nedokázal. Mrzelo to hodně?

V tréninku na zakončení tvrdě pracuji, ale proti Žižkovu mně střelba nevycházela. Při první šanci jsem měl míč na levačku, ale gólman směr vystihl. Při druhé mi balón sjel z kopačky a další střela šla podél celé brány těsně vedle. Podstatné ale bylo, že jsme nakonec vyhráli.

Takže teď by z vás měla tíha spadnout a vy byste měli plout na vítězné vlně...

Věřím, že budeme vyhrávat a naše výkony půjdou ještě nahoru. A že šance neproměněné na Žižkově zužitkuji v dalších zápasech.

Jak se vám vůbec spolupracuje s Kweukem?

Perfektně, protože udrží míč i soupeře, takže mám víc prostoru a možností zabíhat za obranu. Navíc na Žižkově trenéři zesílili střed zálohy v očekávání, že Viktorka bude hodně bránit. Prostor byl skutečně přehuštěný, takže jsem se snažil pronikat víc po kraji.

Hned ve druhém zápase ve sparťanském dresu jste se uvedl gólem, ale místo v základní sestavě  jisté nemáte, neboť na šanci čekají i Kerič se Sionkem. Je těžké se vyrovnávat s panujícím tlakem?

Konkurence panuje ve Spartě skutečně velká, takže o své místo v sestavě musím bojovat v každém tréninku. Dělám maximum, abych trenéry přesvědčil.

Reklama

Související témata: