Hlavní obsah

Baník má problém. Přišel na půl roku o zraněného útočníka Svěrkoše

Fotbalisté Ostravy se v jarním boji o záchranu budou muset obejít bez svého klíčového útočníka Václava Svěrkoše. Osmadvacetiletý hráč si v pátečním utkání na hřišti Sparty utrhl přední zkřížený vaz v koleně a po operaci ho čeká přibližně půlroční rekonvalescence.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zasmušilý Václav Svěrkoš na lavičce Baníku.

Článek

Svěrkoš se nezaviněně zranil v 63. minutě zápasu na Letné po nekoordinovaném dopadu na zem. Jeho sobotní vyšetření magnetickou rezonancí ukázalo, že přední zkřížený vaz je úplně přetržený.

"Postranní vazy jsou mírně natažené a vydržel i meniskus, ovšem operace je nevyhnutelná a neodvratitelná," uvedl na klubovém webu lékař René Boglevský.

Svěrkoš by se měl operaci podrobit v příštím týdnu. "Při tomto zranění se nedá nic uspěchat, na hřiště bude schopen se vrátit někdy v průběhu září nebo října," dodal Boglevský.

Pro Baník je to těžký úder před zbývajícími devíti koly nejvyšší soutěže, kdy Ostravské čeká boj o udržení. Svěrkoš je se třemi góly nejlepší střelec patnáctého týmu tabulky a tmelícím prvkem celé ostravské ofenzivy.

Přetržený zkřížený vaz v koleně vyřadil během sezóny už druhou velkou oporu týmu trenéra Pavla Malury. V říjnu na stejné zranění doplatil i Marek Jankulovski, který pak před měsícem ze zdravotních důvodů ukončil hráčskou kariéru.

Reklama

Související témata: