Hlavní obsah

Omlouvám se za výkon, ale to by měli učinit hráči, pravil kouč Rada po fiasku Teplic

Co se povedlo deseti prvoligovým celkům v řadě v souboji s poslední Viktorií Žižkov, nedokázali fotbalisté Teplic. Totiž vstřelit do její sítě aspoň jeden gól a zároveň zdolat aktuálně nejslabší tým nejvyšší soutěže. Není divu, že trenér severočeského mužstva Petr Rada měl jen slova kritiky na adresu svých svěřenců.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Petr Rada, trenér fotbalistů Teplic

Článek

Kam byste zařadil sobotní herní produkci Teplic ve svém trenérském působení v tomto klubu?

Viděli jsme výkon, který byl jedním z nejhorších za celou dobu, co jsem v Teplicích. A to tady trénuji po předešlých dvou obdobích už potřetí. Bohužel v naší hře nebylo nic pozitivního. Ani jediný hráč by nesnesl absolutorium. Vadila mi spousta ztrát míčů a nevyšla ani střídání, když noví hráči projev neoživili. Omlouvám se našim divákům, kteří jsou oprávněně nespokojení. Ale spíš by se měli omluvit sami hráči.

Určitě jste je před zápasem nabádal k aktivitě...

Instrukce směřovaly k tomu, abychom vyhráli a hráli ofenzivní fotbal, na který se dá dívat. Je tristní, že jsme se nedostali do jediné vážnější šance. S hráči si to prodebatujeme, protože tudy cesta nahoru nevede. Pokud by byli spokojeni s tím, co předvedli, ženou se do propasti.

Překvapilo vás to selhání hodně?

Myslel jsem si, že se zlepšujeme a do toho přišla rána, která nás dostala dolů. Vždyť hosté si vypracovali v závěru dokonce dva brejky, ze kterých nás mohli potrestat. To, že jsme remizovali na Slavii a v Příbrami, je znehodnoceno dvoubodovou ztrátou s posledním celkem soutěže. V tabulce pravdy jsme pouze na nule.

A ještě jste přišli o zraněného záložníka Vůcha...

Škoda jeho odstoupení, protože je to rychlostní typ hráče, který by byl na hřišti potřeba. Dostal nějakého koňara do boku a uvidíme, jak dlouho nám bude chybět.

Reklama

Související témata: