Hlavní obsah

Štajner: Křik v kabině? To trenér nikdy nedělá

Když v 71. minutě utkání v Olomouci zapomněla domácí obrana na útočníka Jiřího Štajnera, ten hlavou zařídil Liberci vítězství na Hané. Byl to jeho třináctý gól aktuálního ročníku. A na hřišti exceloval.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Jiří Štajner

Článek

Tři body mají pro vás asi cenu zlata. Dál stíháte Spartu.

Jo, jsou výborné a z pohledu toho, že se nám tady dlouhodobě nedaří, tak zvlášť. Osobně jsem tu vyhrál snad vůbec poprvé. Jsme se Spartou v kontaktu, a tak výhra je moc cenná.

První půle přitom byla z vaší strany všelijaká. Nakonec je ale výsledek jednoznačný.

Vypadá to tak, ale bylo to strašně těžké utkání. Poločas jsme hráli špatně, neběhali jsme, nevím, jestli na nás zapůsobilo sluníčko, terén také nebyl kdovíjaký, skákalo to. V kabině jsme si ale řekli, že musíme přidat. To se stalo, a i poté, co jsme výsledek otočili a za chvíli nechali Sigmu vyrovnat, hráli jsme pořád stejně a výsledkem byl třetí, rozhodující gól.

Musel na vás trenér o přestávce moc křičet?

Ne. On to nikdy nedělá. Všechno jsme si řekli v klidu, slušně. Každý z nás cítil, že to není ono.

Co jste změnili, že nastal tak radikální obrat?

Více jsme začali běhat, bojovat. Do té doby byla Sigma zatažená, a jak jsme se nepohybovali, bylo to ucpané a míče tak nebylo kam dávat. Když jsme se dostali do vedení, Olomouc to otevřela, hrála už jen dopředu a to nám sedí. Navíc si po tom prvním poločase možná myslela, že to přijde samo. Alespoň mi to tak připadalo.

Při třetím gólu se zdálo, že gólman Zlámal vaši hlavičku podcenil. Souhlasíte?

Nevím. Nebyla to úplně jednoduchá hlavička, z dálky. Chtěl jsem to dát ještě více k tyči, což nevyšlo, a tak jsem si myslel, že to gólman chytí. Každopádně centr Emila Rilkeho byl skvělý.

Vaše góly padaly po akcích z pravé strany. Věděli jste, že tam Sigma má slabinu?

Změny v její sestavě jsme registrovali. Nijak jsme s tím nekalkulovali. Byla to náhoda. Jasné ale je, že kdyby vykartovaní Vepřek a Škerle hráli, měli bychom to složitější.

Reklama

Související témata: