Hlavní obsah

Nešpor krvavě neviděl, steak byl medium

Praha

„Mates, kdy už dostaneš rozum,“ napsal v průběhu zápasu jeden z fanoušků na facebookové stránce fotbalového klubu Bohemians 1905. Jeho slova byla určena útočníkovi Martinu Nešporovi. Ten musel po dvou žlutých za ostré souboje ještě před koncem půle z placu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Martin Nešpor z Bohemians v souboji s Radkem Hochmeisterem z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

„Celý druhý poločas jsem stál v tunelu a měl jsem sevřený půlky. Klukům patří dík, že to takhle ubojovali," tvrdil Nešpor po remíze 0:0. Jeho chvíle?

8. minuta: Bez milosti zajel do hradeckého gólmana Lindra, který musel být ošetřen. „To byla klukovina. Byl jsem přemotivovanej, zajel jsem do něj."

33. minuta: Znovu šel tvrdě do Lindra, ten byl opět ošetřován. Kartu zřejmě mohl dostat už za tenhle zákrok. „Vypadl mu balón, chtěl jsem to dohrát. Měl si lépe pokrýt míč a dát tam třeba koleno. Pak by to víc bolelo mě."

45. minuta: U postranní čáry trefuje loktem Fukala, ten se skácí na zem. Druhá žlutá a následně červená. „Normální souboj rameno na rameno. On se chytil za hlavu, skácel se a pomezní začal mávat jak na nádraží..." Nešpor si přesto nemyslí, že by byl zákeřný hráč. „Jsem prostě takhle stavěnej, nevypustím žádnej souboj. Musím je od začátku podstupovat, abych se chytil. Nemyslím tím žádnou zákeřnost. Krvavě nevidím, nebrousím si kolíky do špičata," říkal reprezentant do 21 let.

K večeři den před zápasem měl Nešpor na společném soustředění týmu steak, což zavedl nový trenér Weber. Krvavý prý nebyl, ale v utkání to vypadalo, jakoby si dal syrové maso... „Všichni ho měli medium, středně propečený. Ty stejčky a krkovičky já mám rád," vyloudil alespoň na chvíli úsměv.

Nejvíc ho mrzelo, že krátce před vyloučením neproměnil velkou šanci. „Měl jsem si s tím poradit, byl to prostě den blbec..."

Reklama