Hlavní obsah

Komňacký si bouřku během pauzy odpustil

Jablonec nad Nisou

Žalostná jarní bilance završená bídným výkonem v konfrontaci se sokem usilujícím o pohárovou Evropu rozohnila jindy mimořádně klidného Františka Komňackého, trenéra Jablonce. Když viděl rozdíl v přístupu hráčů na obou stranách, jen nechápavě kroutil hlavou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

„Abych řekl pravdu, ani jsem na hráče o přestávce neřval jako smyslů zbavený, přestože náš výkon byl nepochopitelný. A ani ke změnám jsem nesáhl. Nechal jsem základní sestavu, ať si sama vyžere, co si nadrobila, a ukáže lidem, že si umí dvakrát za sebou přihrát," vyprávěl trenér Severočechů po dvougólové prohře, kdy ho více než prohlubující se bodové manko na čelo tabulky musela mrazit výkonnostní propast ve srovnání s úřadujícím mistrem.

„Nehrajeme s lehkostí jako během podzimu. Chybí přesnost. Vytrácí se kombinační hra. Nedaří se stěžejním hráčům z první poloviny soutěže. Nejsme Jabloncem, který byl schopen dát čtyři góly, soupeře přehrát a předvádět pohledný fotbal. Musíme se rozhodnout, zda prohrávat s Pitákem či Jarolímem, nebo nezdary snášet s Haurdičem, Kubistou či Vaňkem," naznačil Komňacký, že možná sáhne ke změně a pošle do hry talentované mladíky na úkor zkušených mazáků.

Právě s nimi plánoval útok na evropské poháry. Jenže upachtěná výhra nad trápícími se Klokany, následně tři remízy a prohra s Plzní Komňackého zaskočily. „Po předešlých nezdarech jsme chtěli hrát zodpovědně, disciplinovaně a důrazně. A výsledek? Byli jsme daleko od protihráčů, všude pozdě, ustrašení, při prvním kontaktu s míčem následovala ztráta a o absolutní absenci sebevědomí ani mluvit nebudu. Náš výkon v prvním poločase byl ostudný," posteskl si Komňacký.

Věděl, že jablonecké ambice skončit v lize do třetího místa dostaly těžký direkt. „Z pohledu našich cílů byla prohra s Plzní fatální. Naštěstí díky poháru máme o co hrát," připomínal jablonecký trenér, že naději na Evropskou ligu jeho tým ještě zcela neztratil.

Reklama

Související témata: