Hlavní obsah

Sparta podala trestní oznámení kvůli dělbuchům, jednoho fanouška už policie zajistila

Fotbalová Sparta podala trestní oznámení na neznámého pachatele, který házel dělbuchy na hřiště při pátečním utkání s Ostravou a jeden z nich málem zranil domácího záložníka Ladislava Krejčího. Pražský klub to dnes uvedl v tiskové zprávě. Policie prý s pomocí Sparty už také zajistila jednoho z podezřelých fanoušků.

Foto: Petr Horník, Právo

Fanoušci fotbalové Sparty

Článek

"Klub se proti takovým projevům, které ohrožují bezpečnost hráčů a fanoušků, ostře vymezuje. Policii ČR jsme poskytli plnou součinnost, takové 'fanoušky' na stadionu nechceme," uvedl mluvčí Sparty Ondřej Kasík. Klub prý po pátečních incidentech začne zpřísňovat bezpečnostní opatření na svém stadionu.

Dělbuchy na hřišti letenského týmu v pátek večer explodovaly hned několikrát, nejvíc emocí vzbudila situace ze druhé minuty, kdy silná detonace otřásla právě středopolařem Krejčím, kterému dělbuch explodoval přímo u nohou.

Excesy se podle všeho bude ve čtvrtek zabývat i disciplinární komise FAČR. Ta už před třemi lety podobnou situaci v souvislosti se Spartou řešila, když jeden z vhozených dělbuchů přivodil zranění dvanáctiletému podavači míčů.

Komise tehdy Spartu potrestala pokutou ve výši 250 tisíc korun a na tři domácí utkání uzavřela tribuny za oběma brankami, kde se scházejí radikální příznivci. V krajním případě tehdy Spartě hrozila až desetimilionová pokuta a uzavření celého stadionu na tři zápasy.

Reklama

Související témata: