Hlavní obsah

Fotbalista Baníku Droppa se těší na sobotu, na Slovácku je doma

I když je odchovanec Slovácka Lukáš Droppa v Uherském Hradišti pořád doma, v sobotním prvoligovém utkání půjde proti jeho zájmům. Dvaadvacetiletý fotbalista se v ostravském dresu bude rvát o body, které by pomohly Baníku k záchraně v nejvyšší soutěži.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Lukáš Droppa (vpravo).

Článek

Defenzivní středopolař má na Slovácku hluboce zapuštěné kořeny. S fotbalem tam začínal, přímo v Hradišti má rodinu i byt a kdykoliv se naskytne volná chvíle, nabírá z Ostravy jižní směr domů.

"Zápasy se Slováckem jsou pro mě opravdu nejprestižnější. I když pro většinu hráčů je takovým speciálním soupeřem Sparta, já mám největší a přátelský vztah ke Slovácku," řekl Droppa, který právě z uherskohradišťského klubu jako šestnáctiletý dorostenec do Sparty přestoupil.

Ve Spartě nedostal šanci

Na šanci v prvním týmu z Letné však čekal marně. Po čtyřech letech planých nadějí vzal raději zavděk nabídkou druholigové Vlašimi, kde neušel pozornosti Baníku. "Ve Spartě nebyla šance, z mého ročníku se do áčka dostal snad jen Martin Zeman. Hráči z dorostu se tam obecně prostě nedostávali," vzpomíná na sparťanské angažmá.

"Neříkám, že jsem na to měl, ale tehdy se s mladýma ve Spartě pracovalo úplně jinak než dneska. Tehdy by určitě nehráli ani kluci jako Krejčí, Brabec a jiní. Změnili filozofii a určitě se jim to vyplácí," tvrdil Droppa.

Nejlepším střelcem Ostravy

Prvoligové příležitosti se pracovitý záložník dočkal až v Ostravě. Na jaře je se dvěma góly dokonce nejlepším střelcem Baníku a rozšířit kolonku vstřelených branek by si přál o to více přímo před očima rodinných příslušníků a kamarádů.

"O lístky si řekla spousta lidí. Abych je všechny uspokojil, potřeboval bych jich asi třicet a to určitě neseženu," usmál se Droppa, který se osobně zná i s velkou většinou hráčů Slovácka. "Skoro se všema jsem hrával, ale nijak se nehecujeme. Já se soustředím jenom na svůj výkon, protože my nutně potřebujeme uspět," dodal Droppa.

Reklama

Související témata: