Hlavní obsah

Slovácko - Ostrava 1:0Baník zůstává v sestupovém pásmu. Slovácko vyhrálo gólem Hlúpika

MinutaMin. Tým Hráč Akce
58. Hlúpik 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka porazili ve 22. kole první ligy brankou střídajícího Hlúpika předposlední tým tabulky Baník Ostrava 1:0. Baník byl v první poločase aktivnější, nedokázala se však prosadit v koncovce. K vyrovnání mu nepomohla ani přesilová hra v závěrečné čtvrthodině, neboť domácí dohrávali bez vyloučeného Volešáka. Slovácku se podařilo na domácím trávníku porazit Baník po více než sedmileté přestávce.

Článek

Baník začal v útočném rytmu. Od prvních minut vsadil na ofenzivní hru, která mu vynesla i slibné šance. Domácí brankář Heča měl hodně práce s první tvrdou střelou Greguše a vzápětí jen s obtížemi kryl Magerův pokus. Aktivita soupeře domácí tým viditelně zaskočila. Slovácko kombinačně tápalo, jen s obtížemi přecházelo do protiútoků. Ty většinou končily pouze v náznacích na pozorných zadácích Baníku.

Ovšem z počáteční iniciativy postupně hosté hodně slevili. Slovácku se podařilo srovnat krok, jeho akcím však chyběla přesná kombinační souhra, která by zaskočila soupeře. Domácí tým se většinou uchyloval k nepřesnému nakopávání dlouhých míčů na útočníka Doška.

Baník si udržoval územní převahu, v koncovce mu ale chyběla přesnost a důraz. Slibnou akci předvedl Fantiš, jenž si na pravé straně pohrál s domácím zadákem Kubáněm. Střelu z úhlu však stačil brankář Heča krýt.

Už po půlhodině hry odstoupil po zranění domácí kapitán Kordula, kterého nahradil Hlúpik. Slovácko střelecky zahrozilo až v závěru poločasu. Tvrdou Volešákovu střelu k tyči z hranice trestného území stačil ostravský brankář vyrazit.

Po změně stran Slovácko zvýšilo aktivitu, získalo převahu ve středu hřiště a také se dostávalo častěji k zakončení. Na rozdíl od prvního poločasu Baník více hrozil rychlými protiútoky. V 55. minutě brankář Heča jen vyrazil Droppovu střelu před sebe a z bezprostřední blízkosti Magera přestřelil.

O tři minuty později se rozhodčí Mikel chystal odpískat faul ostravského obránce. Nakonec ponechal Slovácku výhodu a po centru Lukáše vstřelil Hlúpik vedoucí branku. Vzápětí mohl vyrovnat Kukec, jehož přízemní střela těsně minula cíl. V 65. minutě další ostravskou šanci Fantiše zachránil v poslední chvíli skluzem obránce Reinberk.

Slovácko dohrávalo v oslabení, když v 76. minutě posoudil rozhodčí pád Volešáka v trestném území soupeře jako simulování a po druhé žluté kartě dostal Volešák červenou. Přitom právě kvůli simulování byl Volešák ve čtvrtek od disciplinární komise postrestán pokutou 30 tisíc korun.

I když měl Baník v závěru zápasu výraznou převahu, takticky dobře hrající Slovácko těsné vítězství ubránilo.

22. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Baník Ostrava 1:0 (0:0)
Branka: 58. Hlúpik. Rozhodčí: Mikel - Pelikán, Peřina. ŽK: Volešák, Kubáň, Heča - Vrťo. ČK: 76. Volešák. Diváci: 6355.
Slovácko: Heča - Reinberk, Mezlík, Trousil, Kubáň - Volešák, Kordula (29. Hlúpik), Daníček, Pavelka - Lukáš (59. Čtvrtníček, 89. Franta), Došek. Trenér: Soukup.
Ostrava: Pietrzkiewicz - Frydrych, Adámik, Vomáčka, Zawada - Greguš, Droppa - Vrťo (72. Kraut), Fantiš, Kukec (79. Limanovský) - Magera. Trenér: Malura.

Reklama