Hlavní obsah

Brankář Heča proti Baníku vychytal své první ligové vítězství

Uherské Hradiště

Výrazný podíl na dnešním vítězství fotbalistů Slovácka 1:0 nad ostravským Baníkem měl brankář Milan Heča. Odchovanec Slovácka měl v pátek jednadvacáté narozeniny a oslavil je svojí první výhrou v nejvyšší soutěži.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Zákrok brankaře Milan Heča ze Slovácka v duelu s Baníkem OStrava.

Článek

Dosud Heča vystupoval v roli náhradníka, ale trenér Miroslav Soukup se po nevydařeném vstupu do jarní části ligy rozhodl už v minulém kole učinit změnu a dal mu příležitost v Českých Budějovicích. Nyní jej nechal opět v roli brankářské jedničky.

"Po podzimu jsme výrazně zesílili brankářský post. Heča je velmi kvalitní brankář, chytal dobře v pohárech, vydařil se mu zápas v Českých Budějovicích. Nastal čas, aby už do branky šel. Dnes si vedl velmi dobře v těžkém zápase, kdy pochytal hodně střel a bylo na něj několik velmi tvrdých zákroků," pochválil Heču Soukup.

"Asi jsem dnes podal nejlepší výkon v lize. Také proto, že jsem konečně vychytal své první ligové vítězství," uvedl Heča po čtvrtém ligovém startu.

Premiéru si odbyl koncem října 2010 na domácím trávníku proti Slovanu Liberec. Slovácko tehdy prohrálo 0:1 a Heču překonal Bosančič. V dalších dvou zápasech s Hečou v brance uhrálo Slovácko loni v květnu remízu 1:1 v Teplicích a v minulém kole další nerozhodný výsledek 2:2 v Českých Budějovicích.

"Čekal jsem na šanci a trenér mi ji dal. Pokusil jsme se podat co nejlepší výkon a šanci využít," dodal Heča, kterému se líbila divácká kulisa. "Naši fanoušci jsou nejlepší v lize. Jedinou nevýhodou je, že se na hřišti neslyšíme," pochvaloval si novic v brance Slovácka.

Baník měl v utkání podstatně více šancí než domácí. "Některé vyplynuly z toho, že jsem vyrazil míč před sebe a soupeř se snažil dorážet. Ale naši obránci byli u míče včas," líčil Heča.

Brankář Filipko, který byl v sezoně jedničkou Slovácka, tentokrát chyběl i na lavičce náhradníků. "Ve čtvrtek mu trhali zub. Osmičku. Jednalo se o bolestivý zákrok. Proto dnes chyběl," vysvětlil jeho absenci Soukup.

Reklama

Související témata: