Hlavní obsah

Baník možná vymění trenéra, Maluru by měl nahradit Látal

Prohra se Slováckem otřásla pozicí kouče ostravských fotbalistů Pavla Malury. Podle informací ČTK by ho u předposledního týmu tabulky mohl ve funkci nahradit trenér druholigového Sokolova Radoslav Látal. Klub to zatím nekomentoval.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér ostravského Baníku Pavel Malura.

Článek

Na trase Ostrava - Sokolov se o Látalově vyvázání ze smlouvy jednalo údajně už v neděli, pár hodin po porážce Baníku na Slovácku, po které slezský celek stále figuruje na sestupovém patnáctém místě.

Dvaačtyřicetiletý Látal prostředí na Bazalech dobře zná: na sklonku své hráčské kariéry Baník dovedl v roce 2004 k mistrovskému titulu a o rok později k triumfu v Českém poháru. V Ostravě začal i svou funkcionářskou dráhu jako vedoucí prvoligového mužstva.

Vicemistr Evropy z roku 1996 sledoval sobotní zápas Baníku na Slovácku z tribuny. Ostravští sice soupeře přehráli, doplatili však na neproměňování šancí. Impulzivní sokolovský kouč by mohl tým v závěrečných osmi kolech nejvyšší soutěže zmobilizovat.

Pro Ostravu by to byla už druhá trenérská změna v sezoně. Hned po prvním kole byl odvolán Karol Marko, kterého vystřídal Malura.

Reklama

Související témata: