Hlavní obsah

Spartu budeme chtít porazit i doma, naznačuje liberecký Fleišman sebevědomí

Je pevnou součástí sestavy fotbalistů libereckého Slovanu. V této sezóně levý obránce Jiří Fleišman odehrál jedenadvacet zápasů v řadě, ale v minulém kole proti Bohemians 1905 chyběl kvůli zranění. „Věřím však v rychlý návrat na hřiště a nejvíc mě ve druhé polovině jarní sezóny láká případný o boj o titul,“ řekl obětavý bek pro Sport.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Záložník Sparty Marek Matějovský (vlevo) si kryje míč před libereckým Jiřím Fleišmanem.

Článek

„V Olomouci jsem si přivodil něco se svalem a musel jsem odstoupit. Ale doufám, že na příští kolo na Dukle už budu k dispozici. Jsem rád, že kluci vybojovali proti Bohemce tři body. V součtu se ztrátou Sparty na Slavii je pro nás vítězství 3:0 skvělým výsledkem. Bylo by sice lepší, kdyby Sparta prohrála a dostali jsme se už před ní v tabulce, ale i tak panuje v naší kabině dobrá pohoda," líčil Fleišman.

Liberečtí stáhli manko na lídra na jaře ze šesti na jeden bod. „Snažíme se hrát ofenzivně a zatím nám to vychází. Doufám, že s naší formou uspějeme i na Dukle. Ta na jaře ještě neprohrála, ale v Příbrami k tomu neměla daleko. Takže je určitě také zranitelná. Blíží se přímý souboj se Spartou, kterou budeme chtít porazit doma, jako se nám to povedlo na podzim na Letné," uvažoval levý bek.

„Kromě toho hrajeme Pohár České pošty, ale na náročný program si nestěžujeme. Naopak nám to může vyhovovat. Jsme pořád v tempu a z toho vychází i souhra na hřišti. Když někdo vypadne ze sestavy, další kluci je dokážou nahradit. Na mém postu zaskakoval Michal Breznaník a předpokládám, že až se vrátím, půjde Bréza zpátky do zálohy," uvedl Fleišman.

A přiznal, že vidina titulu je nesmírně lákává. „Mnozí z nás ho ještě nezískali, takže je to velká výzva. Kabinu kočírují Jirka Štajner, Honza Nezmar, Tomáš Janů. Ti už vědí, co titul obnáší. Určitě si to ohlídají tak, aby nikdo z nás ostatních teď nenosil nos nahoře. Z toho nemám obavy," dodal liberecký obránce.

Reklama

Související témata: