Hlavní obsah

Komňacký v Baníku skončil, mistra znovu povede Jarabinský

OSTRAVA

Fotbalový mistr z Ostravy vyměnil trenéry. Františka Komňackého, který v minulé sezóně dovedl Baník po 23 letech k senzačnímu titulu, střídá na Bazalech dobře známý Jozef Jarabinský. Ten se mužstva ujme znovu po dvou a půl letech. Vedení klubu tak reagovalo na neuspokojivé výsledky mužstva, kterým dal korunu pondělní domácí debakl s Libercem 0:4.

Foto: archiv

František Komňacký přivedl Baník k titulu, nyní se s Bazaly loučí.

Článek

Ostravané jsou v lize momentálně až pátí a navíc je čeká v sobotu těžký zápas s pražskou Spartou. Komňackému ale vedle neuspokojivých výsledků a herního projevu obhájce titulu zlomilo vaz také narušení vazeb uvnitř týmu. I proto vedení klubu na nočním jednání přistoupilo k jeho odvolání.

Vedení Baníku se včera sešlo už podruhé od pondělního debaklu s Libercem (0:4) k řešení svízelné situace. Přestože klub odmítl poskytnout bližší informace dříve než ve čtvrtek ráno, podle informací Práva bylo vše dohodnuto už ve středu večer. Komňacký se tak po českobudějovickém Pavlu Tobiášovi a mladoboleslavském Milanu Bokšovi stal třetím odvolaným trenérem tohoto ročníku.

:. ANKETA
Pomůže kouč Jarabinský ostravskému Baníku k lepším výsledkům? Hlasujte na konci článku.

Kandidátem byl i Hapal

Už v jarní části minulého ročníku zpočátku dobré vztahy mezi trenérem a hráči ochladly. Vše se vyhrocovalo od chvíle, kdy se Baníku přestalo dařit, a tápající lodivod si se situací nevěděl rady. Nepovedlo se mu doplnění mužstva a ani realizačního týmu, po odchodu asistenta Vrby do Púchova se musel Komňacký více zapojit do vedení tréninků, což nebyla jeho parketa. Tým na tom fyzicky nebyl tak jako před minulou sezónou.

Okruh nástupců byl úzký, figurovali v něm Pavel Hapal s Jarabinským. Nakonec Ostravané angažovali zkušeného odborníka a slibují si, že se do kabiny vrátí trenérská autorita.

Bývalý kouč Sparty, Slavie nebo Chebu, ale i několika tureckých klubů a španělského Betisu Sevilla, se v Ostravě parádně uvedl v sezóně 2001-2002. Tehdy trochu nečekaně kývl na nabídku Baníku a po sérii výsledkově špatných let přivedl klub na šesté místo. Navíc do sestavy zabudoval mladíky Svěrkoše, Ličku, Bystroně a Matušoviče, čímž postavil i základ pozdějšího mistrovského mužstva.

Ambiciózní trenér žádal po tehdejším vedení klubu posílení kádru, a když neuspěl, na konci sezóny se upsal Spartě. Na Letné ale jeho přísné metody a vysoké nároky narazily na odpor hráčů, a tak dvouletou smlouvu ukončil po půl roce a od té doby byl bez práce.

Reklama

Související témata: