Hlavní obsah

Jablonec - Slovácko 1:0Jablonec díky Lafatovi zdolal Slovácko a zlomil čekání na výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
71. Lafata 1 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce porazili v duelu 23. ligového kola Slovácko 1:0 a po předchozích pěti zápasech bez výhry se teprve podruhé na jaře dočkali tří bodů. O jejich triumfu rozhodl v 71. minutě svým 21. gólem v sezoně nejlepší ligový kanonýr David Lafata. Tým z Uherského Hradiště prohrál v Jablonci popáté za sebou a přišel o sérii tří utkání bez porážky.

Článek

Jablonečtí po vysoké výhře 5:0 v Poháru České pošty nad Českými Budějovicemi chtěli v ligovém utkání dokázat, že jarní herní výpadek je pryč. Ovšem v úvodu byli aktivnější hosté, byť jim scházelo několik hráčů základní sestavy. V páté minutě střílel v dobré pozici kousek mimo Lukáš, vzápětí musel Špit zasahovat proti Hlúpikově pokusu ze strany.

Baumit se postupně dostal do tempa a začal přebírat otěže zápasu. Ve 22. minutě měl i první šanci. Piták prostrčil míč Jarolímovi, ten ale v tísni přestřelil. Po půlhodině hry protáhl hostujícího brankáře Heču Lafata, který v předchozích třech kolech neskóroval.

Tlak Jablonce gradoval. Ve 37. minutě si na centr do šestnáctky naběhl Beneš a jeho tvrdá hlavička orazítkoval tyč. V závěru první půle pak ještě po velkém závaru mířil Vošahlík mimo.

Také v druhém poločase měli úvodní možnost hosté. Došek krásně vysunul Hlúpika, který běžel zcela sám na Špita, míč si však příliš předkopl a jablonecký brankář mu včasným vyběhnutím šanci zmařil.

V 58. minutě se tváří v tvář brankáři Hečovi ocitl Piták, ani on se ale nedokázal prosadit. Vedení se tak aktivně hrající Jablonec ujal až v 71. minutě. Nejlepší ligový kanonýr Lafata se prodral do vápna, obešel dva protihráče a střelou ke vzdálenější tyči rozhodl.

I ve zbytku zápasu byl Jablonec lepší, Jarolím ani Jablonský ale pojistku nepřidali. Baumit to ale nemuselo moc mrzet, v závěru v klidu uhlídal jednobrankový náskok a poprvé na jaře získal doma tři body.

Baumit Jablonec - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)
Branka: 71. Lafata. Rozhodčí: Nenadál - Jiřík, Pilný. ŽK: Došek, Trávník, Mezlík (všichni Slovácko). Diváci: 2145.
Jablonec: Špit - Eliáš, Beneš, Pavlík, Novák - Vošahlík (60. Kopic), Loučka, Jarolím, Piták (89. Štochl), Kovařík (74. Jablonský) - Lafata. Trenér: Komňacký.
Slovácko: Heča - Kuncl, Trousil, Mezlík, Reinberk - Hlúpik, Daníček, Trávník, Pavelka (78. Kovář) - Došek, Lukáš (52. Čtvrtníček). Trenér: Soukup.

Reklama