Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Teplice 0:1Boleslav počtvrté za sebou nevyhrála, naděje na poháry mizí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Rosa (penalta) 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi v lize počtvrté za sebou nevyhráli. V zápase 23. kola doma podlehli Teplicím 0:1 a po středečním vyřazení z Poháru České pošty se jim výrazně vzdaluje účast v příštím ročníku evropských pohárů. Teplicím zajistil tři body proměněnou penaltou v závěru úvodního dějství Rosa, po změně stran už hosté výhru udrželi navzdory tomu, že od 54. minuty hráli bez vyloučeného Zoubeleho. Severočeši neprohráli pošesté za sebou.

Článek

Domácí nemohli nasadit čtyři hráče obvyklé základní sestavy: Ščuk s Kalinou nehráli kvůli trestu za žluté karty a Zahustel se Šírlem jsou zraněni. Přesto Středočeši nezačali špatně. Mladoboleslavský útočník Chramosta skóroval v pěti ze šesti posledních zápasů proti Teplicím a svou bilanci mohl rozšířit už ve čtrnácté minutě. Po přihrávce od Brunclíka běžel sám za branku, ale zakončení se mu vůbec nepovedlo a míč skončil vedle Grigarovy tyče.

O dvě minuty později se poprvé výrazněji osmělili hosté, Jindráčkův pokus zpoza vápna však gólman Miller vyrazil na roh. Už v nastaveném čase prvního poločasu se do brejku dostal Vůch, Kulič ho ve vápně fauloval a Rosa proměněnou penaltou poslal Teplice do vedení.

Mladá Boleslav do druhého poločasu vstoupila s touhou vyrovnat a v 52. minutě se mohl prosadit Chramosta. Podruhé v utkání se dostal za teplickou obranu, jenže trefil Grigara.

Vzápětí byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Zoubele a Středočeši podpořili ofenzivu výměnou Dimitrovského za Táborského. Další šance ale dlouho nepřicházely. Nejblíže k vyrovnání měli domácí v 81. minutě, kdy Grigar po rohu vyrazil míč za sebe, ale poblíž brankové čáry odkopl míč teplický kapitán Lukáš. V závěrečné desetiminutovce už se Teplice v poklidu ubránily.

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 0:1 (0:1)
Branka: 45.+1 Rosa z pen. Rozhodčí: Franěk - Filípek, Urban. ŽK: Janíček, Kulič, Mareš, Dudka - Zoubele, Siva. ČK: 54. Zoubele. Diváci: 3021.
Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Dimitrovski (68. Táborský), Janíček - Kúdela (82. Dudka), Brunclík - Fillo (46. Mareš), Kulič, Štohanzl - Chramosta. Trenér: Koubek.
Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Matula, Rosa - Dolejš (90. Stožický), Zoubele, Siva, Vachoušek (90. Smejkal), Vůch - Jindráček (86. Mahmutovič). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: