Hlavní obsah

Sňozík: Se záchranou hazardujeme pořádně. Je to na Bohnice

Jan KrůtaPrávo

Výraz naštvaný byl při pohledu na brankáře fotbalistů Bohemians 1905 Radka Sňozíka ještě slušný. Po prohře 1:2 s posledním Žižkovem byl plný emocí. Takovou facku rozdýchával těžko. „Je to na Bohnice," přiznal a nebral si servítky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Bohemky Radek Sňozík.

Článek

Nehazardujete trochu se záchranou?

To už hazardujeme asi tak od desátýho kola. Posr... jsme si to obrovským způsobem a teď nás pánbůh ochraňuj. Když nejsme schopni porazit Hradec a teď Žižkov, to je vrchol všeho zoufalství a zmaru. Hlava mi to nebere.

Když to bude pokračovat?

Tak spadneme, to je jednoduchý. Vždyť my prohráli snad sto zápasů... Už ani nevím, kdy jsem naposledy vyhrál. Možná někdy v žácích... To, co předvádíme, nemá s fotbalem nic společnýho.

Trpí psychika týmu?

Pokud mám mluvit jen za sebe, tak je to na Bohnice. Tahám si ty nezdary domů, jsem nasr... Odnáší to Pavla (partnerka), pes... Asi se budu muset do konce ligy odstěhovat, protože pak všechno vyžírají lidi, kteří za to nemůžou.

Proč nejste schopni dobře rozehraný zápas dotáhnout do zdárného konce?

Fotbal se hraje na góly a my je dostaneme z ničeho. Každý si to musí srovnat v palici a začít u sebe. Máme trenéra, ten na to má školy, já mám leda hov... Jsem tady od toho, abych chytal. A nechytím ani taxíka... Se Žižkovem jsem zase nechytil nic navíc.

Může mít série čtrnácti zápasů bez výhry na tým dopad?

Já už se v tom nemíním dál babrat, musel bych se oběsit. Teď nás čeká Dukla a musíme vyhrát tam.

Jste pořád optimistou z pohledu boje o záchranu?

Máme nějaký náskok a nezbývá nám než vyhrát nejbližší zápas. Jenže to už říkáme půl roku a furt nic. Mančafty, které jsme měli přejet, už máme za sebou, tak budeme muset bodovat s těmi, kde jsme to třeba ani nepředpokládali.

Máte v týmu dost osobností, které mladší hráče ukočírují?

Je nás tam až dost zkušených třicátníků a nemůžeme se z toho podělat. Co mám pak řvát na Búďu (Budínský), kterýmu je asi tak čtrnáct? Nebo na Nerada, ten pro změnu snad ještě nemá ani řidičák? Musíme se z toho dostat jako mančaft, protože celá Bohemka je teď v hajzlu...

Reklama