Hlavní obsah

Sparta je na jaře hratelná, myslí si Hruška

Gólman Příbrami Aleš Hruška (26) pochytal v neděli na Letné fotbalistům Sparty nejméně šest šancí. Další rány zablokovali jeho spoluhráči nebo je vychýlila střelecká nemohoucnost sparťanů. Svůj tým tradičně podržel a jako kapitán ho dovedl k historické výhře Příbrami na Letné...

Foto: Petr Horník, Právo

Brankář Příbrami Aleš Hruška (v oranžovém) mezi hráči Sparty

Článek

Jak vám bylo v takové třetí či páté minutě, kdy Sparta zahodila minimálně tři šance?

Bylo mi pořádně horko, ale zvládli jsme to. Měli jsme i trochu štěstí, ale to je vždycky potřeba.

Nenapadlo vás, že zápas může skončit debaklem?

To ne, já takhle nepřemýšlím. Kdybychom dva dostali tak se budeme snažit dva góly dát. Lepší je 2:2 než 0:0. Určitě bychom to na Letné nezabalili.

Při které šanci vám bylo nejvíc horko?

Nejhorší nevyberu, ty situace byly dost podobné. Hodně střel schytali kluci přede mnou a dost ran mířilo těsně vedle.

V úvodu zápas vám moc nepomohl Milan Mišůn...

To se stane. Dlouho nehrál kvůli zranění, na místě stopera nehrál ještě déle. Ale dostal se do zápasu a pak byl výborný.

Po remíze s Duklou třeba Šlapák s Mišůnem říkali, že pojedete na Letnou vyhrát. Znělo to jako nadsázka, nebo jste tomu opravdu věřili?

Žádná nadsázka. My jsme tomu věřili. Jednak jdeme do každého zápasu s cílem ho vyhrát, protože naše hraje je hodně ofenzivní. Když nějaký gól dostaneme, musíme ho dát i my. Kdybychom tomu nevěřili, tak nemusíme ani hrát. A Sparta je na jaře hratelná.

Uvědomili jste si, že to bylo první vítězství Příbrami na Letné?

Mluvili jsme o tom v kabině. Je to paráda. Pokud si vzpomínám, tak sám jsem tu také nikdy nevyhrál, byl jsem vždycky na té straně co dneska Sparta. Porazit Spartu je vždycky velký úspěch a zvednete to sebevědomí. Určitě nám to pomůže do dalších zápasů a mladí kluci budou mít o čem vyprávět.

Po sérii bezgólových zápasů jste nasadili dvoubrankovou laťku. Teď to odnese Jablonec?

S ním to je vždycky těžké, ale hrajeme doma, a tam jsme na jaře ještě nevyhráli. Dlužíme to fanouškům, takže budeme hrát zase ofenzivně a na góly. Uvidíme, co z toho nakonec bude.

Reklama

Související témata: