Hlavní obsah

Policie v Hradci bude kvůli fanouškům Baníku v pohotovosti

Hradec Králové

V Hradci Králové se obávají výtržností fanoušků při nedělním utkání 24. kola první fotbalové ligy mezi domácím klubem a Baníkem Ostrava. Policie, která zápas označila jako vysoce rizikový, očekává příjezd fotbalových chuligánů i z Polska. V pohotovosti proto budou stovky policistů. ČTK to dnes řekla mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

Foto: Petr Horník, Právo

Policisté budou dohlížet na fanoušky Baníku Ostrava

Článek

Na utkání, které začne na malšovickém stadionu v 17:00, by měly přijet stovky fanoušků ostravského klubu. "Naším cílem je zajistit po celou neděli veřejný pořádek a ochránit zdraví a majetek nejenom návštěvníků fotbalu, ale všech občanů Hradce Králové," uvedla Ježková.

Do akce budou vedle pořádkových jednotek a antikonfliktního týmu nasazeni také dopravní policisté, psovodi, jízdní policie a skrytě budou situaci monitorovat i detektivové v civilu. V pohotovosti bude i městská policie. "V případě potřeby budeme mít připraveny i posily," řekla mluvčí.

Fanoušci Baníku naposledy řádili při zápase se Slováckem v Uherském Hradišti 24. března, kdy policie zadržela 14 osob. Dva fanoušci Ostravy jsou podezřelí ze spáchání trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci. Údajně rozbili zamčené dveře restaurace u stadionu, vnikli do prostoru pro domácí příznivce a začali napadat členy ochranky. Mezi fanoušky hostí policie také zaznamenala dvacet radikálů z Polska.

Reklama

Související témata: