Hlavní obsah

Slavia a Slovácko musí platit pokuty za pyrotechniku na stadiónu

Praha

Disciplinární komise Fotbalové asociace České republiky potrestala Slavii Praha a Slovácko pokutami za nedostatečnou pořadatelskou službu ve spojení s pyrotechnikou. Slavie musí zaplatit 20 tisíc korun, Slovácko o pět tisíc méně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lukáš Vala alias Strašák, vůdce slávistického kotle.

Článek

Komise dnes rovněž zahájila řízení s útočníkem Dukly Ivanem Lietavou a záložníkem Liberce Milošem Bosančičem za roztržku po vzájemném duelu 23. kola. Podle Bosančiče se slovenský hráč dopustil rasistického chování. Oba jsou spolu s představiteli klubů pozváni na příští zasedání.

Na něj se budou muset dostavit také dva rozhodčí. Petr Blažej se bude zpovídat za to, že při utkání Poháru České pošty Olomouc - Baník Ostrava dělal asistenta po požití alkoholu. Tomáš Lakomý je pak podezříván, že na popud sázkařů ovlivnil utkání dorostenecké ligy Baník Ostrava - Slovácko.

Za vyloučení v duelu s Mladou Boleslaví dostal jednozápasový trest teplický záložník Lukáš Zoubele. Pro osm žlutých karet mají na dvě utkání zastavenou činnost útočníci Slavie Milan Škoda a Jan Blažek. Jedno utkání kvůli čtyřem žlutým kartám vynechají Libor Došek (Slovácko), Tomáš Malinský (Hradec Králové), Milan Petržela (Plzeň), Michal Ordoš (Olomouc), Jiří Krejčí (Příbram) a Matej Krajčík (Č. Budějovice).

Přísnější tresty padaly ve druhé lize. Za úder loktem do břicha soupeře dostal čtyřzápasový trest Josef Hnaníček ze Znojma. Za surovou hru si ve dvou duelech nezahraje sokolovský Miroslav Strnad. Stopku na jeden zápas mají shodně Tomáš Fryšták (Táborsko), Roman Hříbek (Znojmo), Michal Malý (Zlín), Václav Cverna (Karviná), Petar Gavrič (Jihlava), Adnan Džafič (Čáslav), Martin Lipčák, Petr Nekuda (oba Třinec) a Michal Sedláček (Brno).

Reklama

Související témata: