Hlavní obsah

Šmejkal má potíže s operovaným kolenem, jeho návrat na Bazaly se vzdaluje

Ani po jedenácti měsících se neschyluje k návratu zraněného ostravského fotbalisty Zdeňka Šmejkala na trávník. Třiadvacetiletý záložník má i po operaci předního zkříženého vazu s kolenem další problémy a je pravděpodobné, že v této sezóně už se na hřiště nevrátí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeněk Šmejkal (vlevo).

Článek

Bývalý reprezentant do 21 let, který kvůli zranění kolena loni v létě přišel o start na finálovém turnaji mistrovství Evropy, má bolesti i osm měsíců po operaci, při které podstoupil plastiku křížového vazu.

"Je to složitější případ. Bohužel musel jít znovu na rezonanci a objevily se úvahy, že je to špatně přišité. Musel být znovu poslán na vyšetření do Prahy, je tam zkrátka něco špatně," uvedl ostravský trenér Radoslav Látal.

Šmejkal nastoupil k poslednímu utkání loni 21. května v Plzni. Pro přetrvávající bolesti v koleni pak absolvoval zevrubné vyšetření, při němž lékaři zjistili, že má téměř utržený přední křížový vaz. Podle dřívějších prognóz se měl v únoru vrátit na trávníky, ale teď už je takřka jisté, že celou sezónu vynechá.

Zranění předního křížového vazu Baník v posledních měsících doslova pronásleduje. Po Šmejkalovi si ho v říjnu utrhl Marek Jankulovski a následně ukončil kariéru, před nedávnem totožné zranění utrpěl i útočník Václav Svěrkoš a k fotbalu se vrátí nejdříve v září.

Reklama

Související témata: