Hlavní obsah

Nezmar na Spartu vstane už v šest. Ale po obědě si schrupne, aby měl síly na Kweukeho

Je jedním z vyvolených, kteří pokořili hranici stovky vstřelených gólů a vstoupil do Klubu ligových kanonýrů. V sobotu večer však bude liberecký matador Jan Nezmar na pozici stopera čelit výpadům Sparty ve vzájemné bitvě dvou nejlepších týmů fotbalové ligy. A pokud zkrotí všechny nájezdníky v rudém dresu, přiblíží severočeskou družinu mistrovskému titulu. „Nikdo z nás se nezabývá teoriemi, že můžeme mít náskok pět bodů. Máme pokoru,“ tvrdí čtyřiatřicetiletý borec.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Jan Nezmar si na Spartu přivstane.

Článek

Jak budou vypadat vaše hodiny předcházející bitvě se Spartou?

Máme dobrovolné soustředění. Kdo chce, má k dispozici nocleh na hotelu a režim je jako v případě utkání, která hrajeme venku. Tudíž vše začne už tréninkem v pátek, následuje společná večeře a odjezd na hotel.

Co přesně si před tak důležitým soubojem, jakým je šlágr se Spartou, lze představit v podobě dobrovolného soustředění?

Záleží na rozpoložení a potřebách každého z nás. Někdy je povinné, jindy ne. Záleží, v kolik hodin se hraje. Tentokrát nás na seznamu bylo jedenáct. Já mám malé děti a psa, takže dobrovolně jedu (směje se)... Když přijdu po tréninku domů, tak mi skočí synek na krk. A pokud ne on, visí na mně dcerka. Navíc musím jít vyvenčit psa. A pak následuje vždy loterie, jak to vypadá v noci se spánkem dětí, k nimž se v případě potřeby musí vstávat. Na hotelu se alespoň v klidu a víc vyspím.

Takže využijete příležitosti a pořádně si v sobotu ráno protáhnete spánek?

Ale vůbec ne! Jsem už starší člověk. Takže i když jsou podmínky a já mohu spát, stejně už po šesté lezu z postele. Dám si zdravou snídani, přečtu noviny. Okamžité fungování s dětmi v den zápasu odskáče manželka. Navíc se natáhnu ještě po obědě a pravidelně usnu, což se mi v týdnu nepodaří ani náhodou. Před zápasem je takové schrupnutí hodně cenné.

Obrovitý útočník Kweuke nastupující na hrotu útoku Sparty vás přitom ze spaní nebudí?

Ne. Spím tvrdě a naberu pokaždé dost sil na zápas. Zaregistroval jsem pochopitelně poznámky, že Kweuke nemá formu. Ale já si tím teda jistý nejsem. On je typ hráče, jenž je nebezpečný každému. Je složité ho bránit. Je třeba být stoprocentně koncentrovaný.

Zatímco Liberec na jaře v ligových utkáních ztratil jen prohrou v Teplicích, Sparta z jednadvaceti možných bodů získala pouze deset. Cítíte, že sok není v optimálním rozpoložení?

Hlavně jsem přesvědčený, že není na místě Spartu jakkoliv podceňovat. Na druhou stranu my řešíme vážně jen naši hru. Nepředvádíme totiž zatím stejné výkony jako na podzim. Určitě jsme schopni hrát ještě lépe. Proto se nezabývám výkonností Sparty.

Doléhá tedy na Liberec přeci jen tíha boje o titul?

Hráli jsme na podzim s velkou lehkostí. Možná na stropu svých možností. Snažíme se výkonům z první poloviny soutěže přiblížit. Ale proměnu z důvodů změny postavení v tabulce nepozoruji. Je ještě moc kol do konce ligy a náskok zatím minimální.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava