Hlavní obsah

Dukla - Bohemians 1905 2:0Mizérie klokanů nemá konce, ani v derby na Dukle neměli sebemenší nárok

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Lietava 1 : 0
58. Hašek 2 : 0
Záznam online reportáže

Mizerie klokanů nemá hranic a konce... Ani léčba trenérem Weberem nepomáhá, neboť i pod jeho vedením jdou od prohry k prohře. V prologu ke 24. kolu nejvyšší fotbalové soutěže padli v malém pražském derby na Julisce, neboť v konfrontaci s nováčkem neměli sebemenší nárok. Na vítězství tak čekají už plných patnáct kol a teď už se netřesou, ale přímo klepou o ligový osud.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ivan Lietava z Dukly (druhý zleva) se raduje se spoluhráči z prvního gólu do sítě klokanů.

Článek

Pohyblivější, přesnější a hlavně fotbalovější Dukla sice  měla od samého začátku převahu, takže celé dlouhé minuty kombinovala na půli klokanů a před jejich šestnáctkou, jenže rozplést zesílený soupeřův obranný val jí dělalo problémy.

Podrazký sice recept našel, když technickou střelou trefil v 17. minutě tyč,  Lietava deset minut po něm ránou do šibenice gólmana Sňozíka rovněž vystrašil, to bylo také na dlouho všechno, čím domácí pohrozili. Až pět minut před přestávkou se dočkali zaslouženého vedení, neboť hlavičkující Lietava nemohl z bezprostřední blízkosti bránu minout.

Neškodní Bohemians na ránu z milosti vyloženě čekali, neboť se na Julisce nezmohli vůbec na nic. Aby snad za poločas trefili bránu, o tom si nemohli nechat ani zdát, takže i náhodně vybojovaný roh oslavovala početná enkláva jejích příznivců jako nebetyčný úspěch. I to svědčí o tom, za jak málo jsou fanoušci klokanů v současné mizérii vděční.

Po půli tomu nebylo jinak, i když o trochu víc odvahy klokani v šatně přece jen našli a právě po rohových kopech si jeden dva závary v šestnáctce Dukly vytvořili. Jen u nich ale  také zůstalo... Jakmile domácí po necelé hodině udeřili parádním Haškovým volejem podruhé, byl osud Bohemians v malém pražském derby sečten.

V samém závěru si sice probrali a i oni se do pár šancí dostali, ale když Vyhnal netrefil bránu ani z pár kroků a hlavičkující Nerad dopadl podobně, nedočkali se ani skorigující trefy. V patnáctém zápase v řadě tak nevyhráli a teď jim nezbývá než se modlit, aby fotbalisté Ostravy a žižkovské Viktorky dopadli o Velikonocích stejně.

Dukla - Bohemians 2:0
Branky: 40. Lietava, 58. Hašek. Rozhodčí: Ardeleánu - Zlámal, Moláček. ŽK: Abrahám (Boh.) Diváci: 2 857. Poločas: 1:0.
Dukla: Rada - Hašek, Božič, Švejdík, Vrzal - Podrazký (90. Marič), Gedeon, Hanousek - Malý, Lietava (83. Marek), Pázler (73. Engelmann). Trenér: Kozel.
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Cseh, Bartek - Moravec, Budínský, Abraham, Borek (80. Nerad), Kraják (64. Vyhnal) - Nešpor (68. Hartig). Trenér: Weber

Reklama