Hlavní obsah

Semkli jsme se, i větší vůli projevili, liboval si po výhře v Liberci a návratu na první příčku trenér Hašek

Liberec

Vyhořeli. A totálně! Liberečtí fotbalisté ostře sledovaný duel se Spartou nezvládli, takže první příčku v ligové tabulce museli vyklidit, přičemž se na ní ani týden nevyhřívali. „Přehráli nás, byli lepší. Nám naopak scházela dravost, chuť a vůbec jarní drajv,“ uznával liberecký rutinér Jan Nezmar, že Pražané vydrancovali jejich stadión zaslouženě. „I proto, že jsme jim dva góly nabídli sami,“ vytýkal svému týmu liberecký kouč Jaroslav Šilhavý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Sparty Martin Hašek si výhru v Liberci náležitě vychutnal.

Článek

Neskutečné, jakou proměnu Sparta na severu Čech předvedla. K dobrému, samo sebou! „Však jsem také šťastný, jak se mužstvo semklo, na zápas připravilo a hlavně jak ho zvládlo. A také jakou vůli prokázalo," rozplýval se letenský kouč Martin Hašek po hladké výhře svého týmu, která ho znovu katapultovala na první příčku v tabulce.

Povedly se korektury, vyšla i taktika

Samozřejmě i proto, že korektury v sestavě vyšly letenským trenérům přenáramně, stejně jako jim dokonale vyšla taktika.

„Soustředili jsme se na to, abychom ovládli střed hřiště a eliminovali Štajnera, protože on je pro Liberec klíčovým mužem a nositelem jeho fotbalové kvality. Vyšlo to. Navíc i do rychlých protiútoků jsme dokázali přecházet a na rozdíl od předchozích zápasů jsme při jejich zakončení byli i efektivní," glosoval Hašek šlágr kola, v němž měl jeho tým v konfrontaci s nevýraznými a tápajícími Severočechy jasně navrch.

Docela určitě i proto, že sázka na zkušenost se vyplatila a tah se zařazením Ericha Brabce a Libora Sionka Spartě nadmíru pomohl. „Cítili jsme, že Jakub Brabec už nepodavá takové výkony, jako v úvodu sezóny, a proto jsme sáhli ke změně. A Erich Brabec podal výborný výkon," kvitoval ostatně i sparťanský trenér návrat zkušeného stopera do sestavy.

Brabec: Chtěli jsme víc než Liberec

„Výborný výkon podal celý mančaft. Soustředěný, kolektivní, tentokrát bojovný od první do poslední minuty. Chtěli jsme prostě o trochu víc než Liberec, což zřejmě rozhodlo," liboval si samozřejmě i Erich Brabec, hned však spoluhráče varoval.

„Čeká nás ovšem ještě šest kol a zápasy domácího poháru k tomu.  Z libereckého vystoupení nemůžeme dělat velké závěry, podstatné bude nachystat se na další duely.

Samozřejmě že nejen Erich Brabec mohl být s devadesáti libereckými minutami navýsost spokojený. Autor dvou sparťanských gólů Ladislav Krejčí přímo zářil. „Pomohly mně nové kopačky, které jsem před zápasem vyměnil. Jasně že šlo o riziko, ale ve starých jsem trefoval samé tyče, takže změna se vyplatila," prozrazoval letenský šutér, jehož branka z trestného kopu byla přímo výstavní.

„Hušbauer s Matějovským mně před exekucí radili, abych střílel přímo na bránu, ale teprve když balón proletěl nad zdí libereckých hráčů, uvěřil jsem, že z toho bude gól," líčil parádní trefu, kterou otevřel Spartě cestu k vítězství i návratu na první příčku.

Titul je ještě daleko, ví moc dobře oba

Titul je však ještě daleko, to celá Sparta moc dobře ví. „Pokud ho chceme, musíme vyhrávat opakovaně. Připravit se na každý z dalších zápasů stejně, jako na Liberec, protože jedině pak se dostaví vítězství," připomínal svým svěřencům trenér Martin Hašek.

I jeho kolega v liberecké šatně Jaroslav Šilhavý se ovšem snažil pokleslou náladu svých svěřenců pozvednout.

„Ztrácíme na Spartu jen bod, takže se s ní o titul ještě popereme. Zvláště, když bilance vzájemných zápasů mluví pro nás. Teď však musíme počítat i s Plzní, která má velkou fotbalovou kvalitu a bude docela určitě na primát útočit," připomínal mančaftu sesazenému po týdenním kralování z první ligové příčky.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Liberec 30 68 : 29 66
2 Sparta 30 51 : 25 64
3 Plzeň 30 66 : 33 63
4 Ml. Boleslav 30 49 : 34 50
5 Teplice 30 36 : 30 46
6 Dukla 30 42 : 35 42
7 Slovácko 30 29 : 32 41
8 Jablonec 30 54 : 43 40
9 Příbram 30 44 : 56 39
10 Č. Budějovice 30 30 : 51 35
11 Olomouc 30 42 : 38 34
12 Slavia 30 28 : 34 34
13 Hradec Králové 30 22 : 38 31
14 Ostrava 30 31 : 48 28
15 Bohemians 30 20 : 54 24
16 Žižkov 30 23 : 55 19

Reklama

Související témata: