Hlavní obsah

Staré kopačky trefovaly jen tyče a břevna, tak jsem obul nové gólové, usmívá se Krejčí

Liberec

Na jaře je devatenáctiletý Ladislav Krejčí určitě nejlepším hráčem Sparty. V sobotu v Liberci rozhodl dvěma góly o vítězství svého týmu a návratu na první příčku. Pomohly mu v tom prý nové kopačky...

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor dvou gólů Ladislav Krejčí jásá, poslal Spartu zpátky do čela ligy.

Článek

„Ty staré trefovaly jen tyčky a břevna, tak jsem se rozhodl je vyměnit. Nové přišly až ve čtvrtek, ale obul jsem je a na nohu mi padly jako ulité. Neváhal jsem ani minutu, že je obuju u Nisy," říkal s úsměvem a popřel tak zažitou praxi, že nové kopačky hráči dlouho testují a rozšlapují, než je obují a odloží ty staré. „Byl to správný krok. Ty nové jsou gólové. Doufám, že to tak bude pokračovat do konce sezóny," přál si v současnosti nejlepší český levý záložník.

Milimetrové trefy

Podle Krejčího byl sobotní duel u Nisy jedním z jeho nejlepších v nejvyšší soutěži... „Dal jsem dva góly, atmosféra zápasu byla parádní. Hráli jsme od začátku výborně jako tým. Užil jsem si to utkání náramně."

Oba góly byly nejen důležité, ale i pěkné na pohled. Trefil se dvakrát téměř milimetrově k tyči. „Když jsem před trestňákem vzal míč, že ho půjdu kopat, kluci mě podpořili. Říkali, že se určitě trefím. Jak jsem balón kopl, říkal jsem si pro sebe, že jsem ho trefil pěkně. V okamžiku, kdy míč přeletěl zeď, věřil jsem, že skončí v síti. Vácha už to stihnout nemohl a Bičík ho uviděl pozdě," popsal Krejčí svůj první gól, kterým zvyšoval na 2:0 pro Spartu.

„Ten druhý byl trochu zvláštní. Padl vlastně kvůli mojí únavě. Dorážel jsem stopera a zasekl se na kraji šestnáctky, protože už jsem toho měl plný brejle. Obránce ten míč dobře netrefil a Libor Sionko mi ho krásně poslal hlavou zpátky, pak už jsem to měl jednoduché. Kouknul jsem, kde je Bičík, obstřelil ho a už jen doufal, že to nebude tyč. Zapadl k ní pěkně," liboval si.

Zápas Pražané odmakali

Sparta poprvé na jaře odjezdila zápas naplno od první do poslední minuty. Letenští doufají, že v Liberci to byl zlomový zápas, na který čekali... „Snad, to se teprve pozná. Určitě nám pomohl psychicky a hlavně jsme se vrátili na první místo tabulky. My jsme přijeli do Liberce s cílem vyhrát, odevzdat tu maximum, nechat na trávníku, co v nás je. Na hřišti to snad bylo vidět. Do konce ligy zbývá ještě šest kol a my musíme v každém zápase potvrzovat, že na titul máme. Už to nesmíme pustit a pokusit se vyhrát i domácí pohár," konstatoval Krejčí.

Důvod, proč Sparta nehrála takto v předchozích zápasech, však nezná. „To kdybychom věděli... V každém utkání jsme měli nějaké dobré a špatné pasáže. Proti Příbrami nám chybělo i štěstí při zakončení, herně to už bylo dobré. Tentokrát jsme celé utkání odbojovali a proměnili šance. Chtěli jsme vyhrát možná víc než domácí," hledal příčiny obratu.

Breznaník ho neděsí

Loni v lednu mu liberecký Michal Breznaník zlomil na halovém turnaji nohu a málem přišel o stříbrný šampionát devatenáctiletých. U Nisy se potkali i v sobotu. „Nijak mě neděsí. Vůbec na ten střet nemyslím, to je dávno za námi," odmítl Krejčí nějaké špatné vzpomínky. „Zápas nebyl nijak extrémně vyhecovaný. Hrálo se ostře, ale fér. Vždyť se utkal první s druhým, takže to muselo být na hraně a také to byla pořádná jízda," zdůraznil Krejčí s tím, že Spartě hodně pomohl návrat zkušených borců Libora Sionka a Ericha Brabce do sestavy.

Předváděnou hrou si říká o nominaci na EURO. Sám to prý ale neřeší. „O tom teď vůbec nepřemýšlím. Soustředím se na svoje výkony, abych co nejvíc pomohl Spartě. Když se mi bude dařit,  uvidíme," pravil přeci jenom s přáním v hlase, aby si trenér Michal Bílek všiml.

Reklama

Související témata: