Hlavní obsah

Když nic neztratíme, můžeme bojovat o titul, říká Vrba

Neskákal nadšením, protože fotbal v podání jeho svěřenců za moc nestál. Přesto měl kouč fotbalistů Plzně Pavel Vrba důvod ke spokojenosti alespoň po stránce výsledkové. Výhra 1:0 nad Slováckem byla hodně důležitá, obhájci titulu neztrácejí krok s vedoucím duel Sparta, Liberec.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský trenér Pavel Vrba

Článek

Ulevilo se vám po závěrečném hvizdu?

Bylo to velice těžké a udřené vítězství. Slovácko podalo hodně sympatický výkon a náš projev nebyl takový, jaký bych si představoval. Musím pochválit brankáře Pavlíka, že nás podržel, měl několik výborných zákroků. Byl to náš nejlepší hráč na hřišti. Jeho chválím, ty zbývající už tolik ne.

Proč to mužstvu nešlo podle představ?

Měli jsme problémy s pohybem, nedokázali jsme dobře kombinovat. Hlavně tam bylo hodně nepřesností a v útočné fázi jsme pořádně nepodrželi balón. Bylo to pořád 1:0 a až do konce jsme se strachovali o výsledek.

Jak vám bylo, když fanoušci v kotli vytvořili ve druhé půli z barevných papírů váš obrovský portrét? Sám jste jim zatleskal.

Potěšilo mě to, moc lidem děkuju. Přišlo jich hodně (přes devět tisíc) a doufám, že sem nechodí kvůli mně, ale kvůli hráčům a našemu ofenzivnímu fotbalu. Chceme hrát o poháry, v poslední době se nám daří a doufám, že fanoušky budeme dál gólově těšit.

Říkáte, že hrajete o poháry. A o titul?

Naše ztráta na vedoucí mužstvo je obrovská (4 body) a na druhého velká (3 body). Teď je na tom nejlépe Sparta. Pokud chceme i my hrát o titul, musíme všechny zápasy do konce sezóny vyhrát. Když se to podaří, mohli bychom se do toho přimotat. Pokud přijde jakékoliv zaváhání, asi by bylo po nadějích.

Reklama

Související témata: