Hlavní obsah

Antidopingový výbor požaduje pro fotbalistu Zapalače vyšší trest

Antidopingový výbor ČR nesouhlasí s ročním trestem pro žižkovského fotbalistu Ondřeje Zapalače a proti výši sankce se odvolal. Případ bude v příštím týdnu projednávat rozhodčí komise Českého olympijského výboru. Informuje o tom deník Aktuálně.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Petr Zapalač (vpravo).

Článek

Čtyřiadvacetiletý záložník měl loni po zářijovém zápase 7. kola první ligy s Teplicemi v těle zakázaný clenbuterol, který užil v léku na astma. Od disciplinární komise fotbalového svazu nejprve dostal stop na 18 měsíců, odvolací a revizní komise mu následně snížila trest na rok. To se Antidopingovému výboru nelíbí, požaduje tradiční dvouletý zákaz činnosti.

"Odvolali jsme se k rozhodčí komisi Českého olympijského výboru, to je ve věcech dopingu nejvyšší rozhodovací orgán v Česku," řekl šéf exekutivy Antidopingového výboru ČR Jan Chlumský. "Dle mého mínění dosud ten fotbalista nepřednesl nic, co by u něj mělo směřovat ke snižování trestu, a to dokonce až na polovinu normální sazby," dodal.

ČOV případ projedná ve čtvrtek 19. dubna, rozhodnutí lze očekávat do 14 dní po zasedání.

Zapalač dosud v první lize nastoupil ke čtyřem zápasům. Proti Teplicím 18. září nehrál, zůstal na lavičce mezi náhradníky. Momentálně trénuje s B-týmem Viktorie Žižkov.

Reklama

Související témata: