Hlavní obsah

Disciplinárka nepotrestá Kweukeho, Spartu ale čeká řízení kvůli fanouškům

Praha

Disciplinární komise (DK) FAČR dodatečně nepotrestá útočníka fotbalové Sparty Léonarda Kweukeho za jeho střet s libereckým obráncem Jiřím Fleišmanem, kterému loktem vyrazil zuby. Liberecký klub sice pro Kweukeho žádal postih, ale komise do dnes zamítla s tím, že Kweuke měl "pouze" dostat žlutou kartu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Sparťanský útočník Leonard Kweuke bojuje o míč s plzeňským Petrželou

Článek

Disciplinárka zároveň ale se Spartou zahájí řízení kvůli podezření, že někteří její fanoušci právě při sobotním duelu v Liberci rasisticky uráželi domácího obránce Theodora Gebre Selassieho.

Kweuke se nemusí bát, že kvůli trestu přijde o další zápasy. Disciplinárka vycházela ze stanoviska komise rozhodčích, podle které Kweuke neměl být vyloučený. Liberci se ale posouzení arbitra Radka Příhody nelíbilo, domácí poukazovali i na to, že Fleišman musel podstoupit chirurgický zákrok a až pět týdnů může být mimo hru. Disciplinární komise ale na věc měla jiný názor. "Přiklonila se (DK) k názoru odborné komise, a to znamená, že není důvod zahájit disciplinární řízení," stojí v oficiálním komuniké.

Sparta se však bude na příštím zasedání DK zpovídat z chování svých příznivců při šlágru pod Ještědem. Příznivci pražského klubu se totiž ve svém sektoru dopouštěli výtržností a komise ještě ze záznamů pojala podezření, že rasisticky uráželi Gebre Selassieho. Spartě může uškodit, že už před dvěma týdny za činy svých fandů pykala: dostala pokutu ve výši 250 tisíc korun a má podmínečně uzavřený stadion za házení dělbuchů na hrací plochu ze sektoru domácích vlajkonošů při utkání s Baníkem Ostrava.

Reklama

Související témata: